Comença la campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents : Servei de Premsa

Comença la campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents

26/06/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha donat aquest dilluns el tret de sortida a la campanya municipal de vacances d’estiu per a infants i adolescents, d’1 a 17 anys, de la ciutat de Barcelona. Enguany s’han ofert 335.344 places per triar entre les més de mil activitats de lleure, esportives, temàtiques i familiars que aplega el programa T’estiu molt.

 

 

 

 

 

 

La campanya de vacances d’estiu garanteix una àmplia, versàtil i inclusiva oferta d’activitats que es pot consultar a la web https://www.barcelona.cat/vacances/ca. Inclou activitats de tipologia molt variada, tant pel que fa a les propostes esportives del Campus Olímpia, com per les propostes culturals, educatives, tecnològiques, artístiques o escèniques, entre d’altres. El bressol d’estiu per a infants d’1 a 3 anys, els campaments, els casals d’estiu, les rutes esportives, els tallers d’arts musicals i les activitats en família són algunes de les propostes que es plantegen per a gaudir de les vacances d’estiu.

La data d’inici de les activitats generals serà aquest 26 de juny i s’allargarà fins al 5 de setembre, just per adaptar-se a l’inici del curs escolar.

 

Suport econòmic per a les famílies

L’Ajuntament de Barcelona inclou en la campanya de vacances d’estiu un programa de beques adreçat a les famílies en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’una aposta per a garantir la participació de tots els infants i adolescents residents a Barcelona i evitar que la capacitat econòmica de la família sigui un obstacle per a gaudir de les activitats.

El govern municipal destinarà 5,1M d’euros per cobrir la demanda de beques, quantitat superior als 4,8M d’euros de l’estiu passat. Enguany, s’han atorgat 23.334 beques de les quals 19.779 corresponen a un ajut del 90% de l’import total de l’activitat.

 

Activitats per a tots i totes

Totes les activitats que formen part de la campanya garanteixen la inclusió de tots els infants i adolescents, comptant amb una programació i els mitjans tècnics i humans adients per a la seva participació, amb independència que puguin presentar o no alguna discapacitat.

A banda de les activitats específiques adaptades per a infants i adolescents amb discapacitat, el programa cobrirà, com en edicions passades, la demanda del servei de monitors i monitores de suport  per atendre les necessitats d’aquells infants i adolescents que requereixin una atenció especial a causa de la seva discapacitat, per tal que puguin participar en qualsevol de les activitats programades. La prioritat és que l’infant i l’adolescent puguin gaudir de l’activitat que sigui més adient a les seves necessitats i que ho faci conjuntament amb altres infants i adolescents, per tal d’afavorir la integració i la inclusió.

 

Un total de 268 convenis amb entitats

L’Ajuntament de Barcelona estableix una homologació per a les entitats responsables del desenvolupament de les activitats. Amb aquest pas s’assegura una oferta àmplia d’activitats obertes a tots els infants i adolescents, una relació adequada entre qualitat i preu, una ràtio adient de monitors/es, i diferents requisits amb els quals ha de complir l’entitat organitzadora.

En aquesta edició, s’han signat un total de 268 convenis que han suposat poder oferir 1.075 activitats per a aquest estiu.

 

Estiu Adoles100!

Barcelona també ofereix una programació d’activitats d’estiu específica per als i les joves d’entre 12 i 18 anys. La campanya Estiu Adoles100! presenta una proposta equitativa i inclusiva amb més d’un centenar d’activitats i tallers gratuïts per a tots els gustos.

Les activitats es duran a terme entre els dies 26 de juny i 14 de juliol als diferents barris de la ciutat. Tallers de DJ, acrobàcies i cuina de tapes, torneig de vòlei, escape rooms o gimcanes, és una mostra de l’àmplia oferta per gaudir de l’estiu a la ciutat.

 

La programació de T’estiu molt es pot consultar aquí.

La programació i inscripcions d’Estiu Adoles100! es pot consultar aquí.





Paraules clau

adolescents/ infants/ T'estiu molt!/ vacances d'estiu/