Barcelona activa per primer cop l’alerta nocturna del pla calor : Servei de Premsa

Barcelona activa per primer cop l’alerta nocturna del pla calor

12/07/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha activat durant la passada nit la fase d’alerta del pla calor durant unes hores per la superació dels llindars de temperatura mínima nocturna. En concret, el Departament d’Urgències i Emergències Socials, en coordinació amb el servei de Protecció Civil municipal, va activar a les 20.00 hores del dimarts i fins les 6.00 hores d’avui l’avís per calor nocturna intensa en comprovar que les diferents prediccions meteorològiques apuntaven a temperatures mínimes que superarien els 25,9 graus centígrads, tal com ha passat fins ben entrada la nit.

Es tracta de la primera vegada que s’activa el protocol en horari nocturn, fruit dels nous criteris establerts enguany per la Generalitat de Catalunya. Per tant, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha estat en alerta durant la nit per si calia fer alguna intervenció específica o algun trasllat puntual de persones vulnerables, tot i que finalment no ha estat així.

Més enllà de les mesures que implementa l’Ajuntament durant els mesos d’estius per fer front la pujada de les temperatures, entre les quals hi ha la posada en marxa aquest any de 227 espais que actuen com a refugis climàtics, l’operativa del CUESB està definida de la següent manera:

 

 

L’operativa definida per a cadascuna de les fases contempla les següents actuacions a nivell municipal:

 

  1. Fase preventiva

 

  1. Fase alerta

 

  1. Fase emergència




Paraules clau

calor nocturna/ onada de calor/