[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’alcalde Jaume Collboni visita els treballadors i treballadores del centre de neteja del parc de Joan Miró : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’alcalde Jaume Collboni visita els treballadors i treballadores del centre de neteja del parc de Joan Miró

12/07/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha visitat aquest matí el centre de neteja del parc de Joan Miró i ha acompanyat els treballadors i treballadores en l’inici del servei del matí. Collboni s’ha adreçat a tots ells per convidar-los a sumar-se a “endreçar la ciutat, és un dels primers compromisos que he pres com a alcalde per a aquests mesos i vosaltres en sou una part fonamental i imprescindible”, ha explicat. Collboni ha estat acompanyat de la primera tinenta d’Urbanisme, Transició Ecològica, Espai Públic i Habitatge, Laia Bonet, i l’equip tècnic municipal.

 

 

 
 

 

L’alcalde ha volgut fer un reconeixement a la feina de tots els treballadors i treballadores de la neteja perquè és “una feina que es fa amb la màxima exigència de la ciutadania. Tothom vol un carrer endreçat, net i segur, és el que ens demana cada ciutadà i cada ciutadana”, ha afegit. Per això els ha encoratjat a continuar desenvolupant la seva feina amb el màxim compromís.

Collboni, també ha destacat que l’endreça de la ciutat també passa per garantir el civisme. “Barcelona té una tradició forta i arrelada en el compliment de les normes de convivència, així ho fan la major part dels veïns i les veïnes d’aquesta ciutat. Però hi ha un grup reduït de persones que no respecten el que és col·lectiu, no valoren els serveis i per això ens plantegem un increment de les sancions dels actes incívics”.

Just fa una setmana l’Ajuntament va anunciar que des d’ara i en els pròxims mesos es triplicaran els recursos dedicats a la inspecció del servei de neteja i recollida de residus amb un centenar de persones i es passarà de les 600 inspeccions setmanals del servei actuals fins a les 1.800, un control que permetrà reduir qüestions que impacten de forma negativa a l’espai públic.

 

Reforç d’equips durant els mesos d’estiu

En el marc del reforç de les inspeccions també s’han augmentat les brigades de barri, que permeten actuar de forma àgil i ràpida a través dels avisos i peticions de la ciutadania. En total 18 persones se sumen a aquest equip de brigades de barri fins arribar als 68 operaris i operàries.

Durant l’estiu a més, s’han posat en marxa 57 equips i 94 persones de reforç per fer front a les casuístiques que es poden donar a l’espai públic, sobretot per reforçar la neteja d’aquelles zones amb més ús per part de la ciutadania com els espais d’estada als barris, parcs i jardins, places, etc. També per incrementar la neteja de les zones amb contenidors i ampliar també l’ús de la neteja amb aigua freàtica.

 

INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL DE LA VISITA AL CENTRE DE NETEJA:





Paraules clau

neteja/