Barcelona Activa ofereix més d’un centenar de nous cursos durant l’estiu : Servei de Premsa

Barcelona Activa ofereix més d’un centenar de nous cursos durant l’estiu

30/07/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona Activa ofereix un centenar de nous cursos d’estiu per a persones que durant el període de les vacances vulguin actualitzar coneixements i preparar-se per al món laboral, especialment en temes tecnològics. Les formacions es poden seguir presencialment des dels equipaments de ciutat i, en molts casos, també de forma online.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, Raquel Gil ha destacat que “s’ha demostrat que una societat formada en aquells àmbits que més demanden les empreses és una societat més competitiva”. La regidora ha destacat que “des de Barcelona Activa posem a l’abast de tota la ciutadania diferents cursos, presencials i online, per poder avançar en coneixements, tenir millors currículums i arribar a les entrevistes de feina amb més garanties d’èxit. Per aquelles persones que miren l’estiu amb ulls d’oportunitat en aprendre, els convidem a seguir aquestes formacions”.

En el marc dels cursos de formació tecnològica es troben temàtiques com: administració electrònica i gestions online segures, intel·ligència artificial, eines que faciliten l’elaboració de textos i la creació d’imatges, i els drets d’autoria i coneixements dels límits legals, entre d’altres. També cal destacar: la creació de webs, des de WordPress a ecommerce amb Shopify, a formacions de big data, i de màrqueting digital, comunicació, stortytelling i programació web.

Les formacions i masterclasses de tecnologia per a la recerca de feina són vigents tot l’estiu a través del web de l’agència econòmica municipal. Cal destacar, com a novetat, les formacions ‘Motxilla Digital’, que han programat Barcelona Activa i el Consorci d’Educació de Barcelona, per a l’alumnat de l’ensenyament post-obligatori, oferint coneixements tecnològics útils per aplicar en el seu camp d’estudi.

 

Simulador d’entrevistes per a joves

El jovent podrà aprofitar l’espai Jo+, habilitat amb dispositius electrònics, enregistrament de videocurriculums i simulador d’entrevistes per a preparar el seu currículum i començar la tardor amb més expertesa per a buscar feina. El Convent, equipament de Barcelona Activa dedicat als joves, ofereix multitud de recursos i acompanyament d’experts.

Des del 22@, s’ofereixen a l’estiu el servei d’assessorament personalitzat, l’espai de recerca de feina i els tallers del programa d’activitats del Porta22, en horari de 8,30h a 15h, en format presencial i online. Els nous cursos online especialment pensats per l’estiu, són Treballar el mapa d’autoconeixement professional; Preparar l’entrevista i impactar amb storytelling; Donar-se d’alta dels diferents portals d’ocupació; o Linkedin com a eina en la recerca de feina.

Barcelona Activa ha obert inscripcions per a 50 formacions vinculades a Alimentació i begudes, Ciències de la Vida i de la Salut, Comerç, Economia Blava, Economia de l’Esport, Economia del Visitant i restauració, Economia Verda i Circular, Indústria 4.0 i Logística.

 

Borsa de treball i suport emocional

Els punts d’informació per l’orientació i la recerca de feina repartits per la ciutat continuen oberts a l’estiu i diversos equipaments acolliran sessions informatives, per conèixer tots els recursos i activitats que ofereix Barcelona Activa per a la recerca de feina, dirigides a població general, així com activitats per donar-se d’alta a la borsa de treball, la Plataforma Empresa-Ocupació, i accedir a les ofertes de feina amb vacants vigents.

També estarà disponible el servei de suport psicològic per ajudar les persones que ho necessiten a l’hora de fer front al repte de trobar una feina.

Més informació de les formacions: https://www.barcelonactiva.cat/agenda-d-activitats





Paraules clau

Barcelona Activa/ cursos/