Durant tot el mes d’agost queda sense efecte la limitació a 30km/h en entorns escolars situats en carrers principals : Servei de Premsa

Durant tot el mes d’agost queda sense efecte la limitació a 30km/h en entorns escolars situats en carrers principals

31/07/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona està modificant la senyalització de limitació a 30km/h en els entorns escolars situats en carrers principals i ha reprogramat els dotze radars que estan situats en aquests àmbits per tal que a partir de demà, 1 d’agost, no sancionin si es va a més de 30km/h sinó que ho facin quan se superin els 50km/h, que és la velocitat màxima permesa en aquestes vies.

Per altra banda, a partir del mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, la limitació a 30km/h en entorns escolars situats en carrers principals (xarxa bàsica) estarà vigent de dilluns a dissabte entre les 7 i les 22 hores, però durant les nits, els diumenges i els festius (a més del mes d’agost), el límit pujarà de 30km/h a 50km/h.

El passat mes de juliol el Govern municipal va anunciar que prenia aquesta decisió amb l’objectiu de continuar garantint la seguretat  dels infants durant les entrades i sortides del centres escolars però, alhora, flexibilitzant la limitació a 30km/h quan els centres estiguessin tancats (nits, diumenges i festius i el mes d’agost).

Actualment la ciutat de Barcelona compta amb trenta-tres trams de carrers de xarxa bàsica que passen per davant de centres escolars i, per tant, estan limitats a 30km/h. D’aquests, dotze estan controlats per radars. A dia d’avui la senyalització en aquests punts ja s’està modificant per indicar que la limitació a 30km/h no s’aplicarà fora dels horaris i el calendari establerts.

En paral·lel, durant aquest mes de juliol s’han instal·lat 12 dels 28 nous radars pedagògics que es posaran durant els propers mesos a l’interior de la ciutat i que està previst que entrin en funcionament al llarg d’aquest segon semestre. Els nous aparells estaran limitats a 50km/h excepte en tres ubicacions, on el màxim permès serà 30 km/h.

L’objectiu de la mesura és sensibilitzar als conductors i a les conductores  i donar a conèixer la velocitat a la qual estan circulant. Alhora, els radars també permetran que l’àrea de Mobilitat pugui recollir informació sobre el grau de compliment els límits de velocitat a la ciutat de Barcelona.

La mesura d’implantar un sistema de control dels excessos de velocitat a través d’una xarxa de radars a l’interior de la ciutat, s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament de Barcelona d’incrementar la seguretat viària i reduir els sinistres viaris a la capital catalana.





Paraules clau

30/ radars/