L’alcalde Jaume Collboni i el president Pere Aragonès mantenen la primera reunió institucional i acorden situar l’habitatge com a prioritat de treball : Servei de Premsa

L’alcalde Jaume Collboni i el president Pere Aragonès mantenen la primera reunió institucional i acorden situar l’habitatge com a prioritat de treball

30/08/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han mantingut aquesta tarda la primera reunió institucional al Palau de la Generalitat. La trobada, que ha durat 1 hora i quart, ha tingut lloc a la sala dels Diputats i ha servit per acordar la represa de les reunions de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament de Barcelona, un cop constituït el nou consistori. La propera reunió tindrà lloc el proper 20 d’octubre.

La trobada, que ha sigut cordial i profitosa, ha servit també per remarcar les relacions de bona entesa habitual entre ambdues administracions, així com la voluntat de seguir treballant coordinadament pel benestar i el progrés de la ciutadania.

 

 

 

Durant aquesta trobada s’han apuntat els àmbits prioritaris de treball entre les dues administracions així com alguns dels gran reptes de la ciutat per als propers anys com l’habitatge, la seguretat, la mobilitat, i la lluita contra les desigualtats. El detall de totes aquestes qüestions se seguiran abordant pels canals corresponents, així com en la propera Comissió Mixta.

L’impuls en polítiques d’habitatge per millorar-ne l’accés de la ciutadania, prioritzant el parc públic de lloguer serà una de les prioritats de les dues administracions. En aquest sentit, l’alcalde ha ofert al president un total de 27 terrenys a diferents punts de la ciutat on es podria iniciar la construcció de 1.764 habitatges. D’aquests solars, 14 estarien ja en condicions de ser cedits de manera immediata a l’INCASOL (811 pisos) i els 13 restants es posarien a disposició de manera progressiva durant el mandat (953 pisos). Tot amb l’objectiu d’incrementar el parc d’habitatge assequible, aprofitant tant la disponibilitat de sòl municipal com la capacitat inversora de la Generalitat.

L’alcalde ha remarcat que “el problema de l’habitatge és el principal cavall de batalla dels propers quatre anys, i tot i saber que és un problema complex, és un repte que hem d’abordar de forma ràpida, i per tant hem d’anar per feina”. Collboni també ha puntualitzat que “l’Ajuntament en aquests moments està construïnt un total de 4.892 habitatges protegits, i aquest és el màxim d’habitatge públic que pot promoure la ciutat de Barcelona”. I ha insistit: “És una forma clara d’anar per feina, abordar el principal problema de Barcelona, i fer-ho amb la màxima voluntat de cooperació, que és cedint solars. Hem d’activar tots els mecanismes que tenim a l’abast perquè hem de guanyar la batalla en favor de l’habitatge assequible, per poder fer un autèntic salt d’escala.”

 

Grau de compliment de l’acord de pressupostos

En relació a l’acord de pressupostos que el Govern va signar amb el PSC el passat 1 de febrer s’ha repassat l’estat d’execució dels principals compromisos adoptats, així com alguns àmbits amb projectes pendents de dotació com ara el de la mobilitat i el transport públic.

També s’ha tractat el compromís de destinar 600 nous agents dels Mossos d’Esquadra a la ciutat de Barcelona, del qual avui mateix s’ha concretat una primera dotació de 215. Sobre aquest punt, Collboni ha expressat la seva satisfacció tot recordant que “l’altre tema que també ens preocupa és el que fa referència a la seguretat pública, que és la millor política social, i que ha de permetre que caminem per la ciutat amb tranquilitat”. “És un problema que preocupa la ciutadania i ha d’ocupar el Govern de la ciutat i el de la Generalitat”, ha dit.





Paraules clau

ajuntament/ generalitat/