A partir d’aquest cap de setmana quedarà tallat el sentit ascendent de la Via Laietana des del passeig Colom : Servei de Premsa

A partir d’aquest cap de setmana quedarà tallat el sentit ascendent de la Via Laietana des del passeig Colom

01/09/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

A partir d’aquest cap de setmana s’inicia la segona fase de la transformació de la Via Laietana. Les obres d’urbanització passaran a fer-se en el tram entre les places d’Antoni Maura i d’Idrissa Diallo. Aquesta modificació de l’àmbit dels treballs comportarà canvis en la mobilitat dels vehicles.

L’inici de la segona fase coincideix amb els treballs de pavimentació que es duran a terme el 2 i 3 de setembre, en el tram comprès entre les places d’Urquinanona i Antoni Maura, i que suposaran afectacions viàries excepcionals durant aquest cap de setmana.

 

Afectacions excepcionals per pavimentació el 2 i 3 de setembre

El dissabte 2 de setembre es faran treballs de fressat que implicaran el tall total del sentit ascendent de la Via Laietana i la reducció a un sol carril de circulació en sentit descendent.

El diumenge 3 de setembre tindran lloc els treballs d’aglomerat. En aquest cas, les tasques comportaran el tall total de circulació a Via Laietana entre la plaça d’Urquinaona i la d’Antoni Maura, tant en sentit ascendent com descendent. A partir de la plaça d’Antoni Maura i fins a passeig Colom s’habilitarà un carril en sentit descendent.

Les tasques de pavimentació comportaran afectacions al servei de les línies de bus 47, V15 i V17. En sentit muntanya els autobusos mantindran el desviament actual. En sentit mar no podran circular per la Via Laietana i seran desviats pel carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, passeig de Picasso i l’avinguda Marquès de l’Argentera.

A partir del 2 de setembre el bus de barri 120 canviarà el seu itinerari i perdrà les parades de la Via Laietana, en sentit muntanya. El recorregut alternatiu, en aquest sentit, serà avinguda de Marquès l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Pujades i passeig de Lluís Companys, des d’on girarà per recuperar el seu recorregut al carrer Comerç.

 

Mobilitat 2 i 3 de setembre

 

Configuració de la nova mobilitat durant la segona fase

Després d’aquestes tasques de pavimentació, a partir del dilluns dia 4 de setembre quedaran implantades les restriccions de circulació definitives que ja es mantindran durant tota la segona fase de les obres de Via Laietana, i que implicaran la transformació del tram situat entre la plaça d’Antoni Maura i el passeig Colom. Les afectacions seran les següents:

La circulació de vehicles en sentit ascendent passarà a estar tallada entre el passeig Colom (plaça d’Idrissa Diallo) i la plaça d’Antoni Maura durant 21 mesos. A partir d’Antoni Maura fins a la plaça Urquinaona s’habilitarà un carril ascendent i el carril bici.

Pel que fa a la baixada, hi hauran dos carrils descendents, un d’ells exclusiu de bus/bici, des de la plaça d’Urquinaona i fins a la plaça d’Antoni Maura i un únic carril descendent, entre la plaça d’Antoni Maura i el passeig de Colom. Els vehicles que vulguin accedir a guals, mercat, aparcaments i altres serveis sempre ho hauran de fer des de la plaça d’Urquinaona, en sentit mar.

A partir del 4 de setembre, els busos circularan com fins ara: en sentit muntanya desviats per l’itinerari alternatiu i, en sentit mar, per la Via Laietana.

 

Mobilitat a partir del 4 de setembre

 

Detall dels girs permesos entre plaça d’Urquinaona i plaça d’Antoni Maura





Paraules clau

Via Laietana/