Collboni i Hoffman celebren l’impacte econòmic que ha tingut el MWC’23 a Barcelona : Servei de Premsa

Collboni i Hoffman celebren l’impacte econòmic que ha tingut el MWC’23 a Barcelona

15/09/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el director general (CEO) de GSMA, John Hoffman, s’han trobat avui a l’Ajuntament de Barcelona per compartir impressions i noves dades sobre l’impacte de la celebració del Mobile World Congress a la ciutat. I és que l’edició 2023 de l’esdeveniment va superar les expectatives previstes.

 

 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha expressat el seu agraïment perquè, per primera vegada, es fes aquesta presentació de resultats a la ciutat i ha explicat que això “envia un missatge de confiança en la ciutat i d’èxit compartit entre Barcelona i aquest esdeveniment, que marca de manera molt clara també el model econòmic que volem per a la nostra ciutat: empreses que generen ocupació estable, de qualitat i amb futur, com la que genera el sector tecnològic”.

Collboni ha posat en valor que “el 2006 ja es va apuntar la formula de l’èxit que s’ha anat repetint en d’altres fires que han vingut els darrers anys: col·laboració entre les administracions, col·laboració públicoprivada i tenir voluntat de deixar llegat” i ha finalitzat “l’esdeveniment és una font de creació de riquesa, de marca, de projecció internacional positiva de la ciutat però, sobretot, és important el llegat que deixa en termes de posicionament i de fer-la atractiva perquè el millor talent del món, els millors emprenedors i les inversions vinguin a Barcelona”.

D’altra banda, el director general de GSMA Ltd, John Hoffman ha declarat que “enguany, MWC Barcelona ha tornat amb tota la seva força, el que significa que hem pogut portar de nou a milers de persones a la meravellosa ciutat de Barcelona” i ha afegit que “el nombre de socis, empreses, responsables polítics i, per suposat, delegats, ha superat realment les nostres esperances i expectatives”.

“M’agradaria expressar el nostre més sincer agraïment a la ciutat per acollir-nos any rere any. Ens encanta celebrar el congrés a Barcelona i és meravellós retornar alguna cosa a aquesta fantàstica regió d’una forma tan impactant. Ja ens hem compromès a seguir celebrant el nostre esdeveniment més emblemàtic a Barcelona fins 2030 i estem impacients per tornar –i superar encara més els nostres èxits- l’any vinent”.

 

461 milions per l’economia de Barcelona i creació de 9.100 llocs de treball l’any 2023

Segons l’informe d’impacte econòmic publicat per la GSMA, MWC Barcelona 2023 va aportar 461 milions d’euros a l’economia de Barcelona. Això suposa un retorn de la contribució econòmica de l’esdeveniment a nivells prepandèmia. I és que el 2019 el MWC Barcelona va generar 473 milions d’euros al 2019; 469 al 2018; i 465 al 2017.

MWC Barcelona 2023, que va acollir a més de 88.500 assistents en l’edició d’enguany –un augment del 45% respecte de l’any anterior-, també va crear 9.100 llocs de treball a temps parcial a la ciutat de Barcelona, 1.700 llocs de treball més que al 2022.

A més, es calcula que des de l’any 2006 l’esdeveniment ha generat un impacte econòmic de 5.800 milions d’euros i ha creat més de 150.000 llocs de treball a temps parcial a tota Catalunya.

MWC Barcelona en xifres:





Paraules clau

#MWC23/ GSMA/ Jaume Collboni/ John Hoffman/ mwc barcelona/