Afectacions a la mobilitat per pavimentacions a l’avinguda Meridiana i la reobertura al trànsit del pont del carrer de Santander : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat per pavimentacions a l’avinguda Meridiana i la reobertura al trànsit del pont del carrer de Santander

16/09/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest cap de setmana es produiran afectacions a la mobilitat a l’avinguda Meridiana per treballs de pavimentació i es reobrirà al trànsit el pont del carrer de Santander. Pel que fa a l’avinguda Meridiana, els treballs es fan en el marc de les obres de reforma d’aquesta via, tindran lloc el proper diumenge, 17 de setembre, entre els carrers d’Espronceda i Felip II i comportaran el tall a la circulació de vehicles en sentit entrada ciutat.

Els vehicles que circulin per l’avinguda durant aquesta jornada es desviaran pels carrers de Sant Antoni Marià Claret i Espronceda, per reincorporar-se de nou a l’avinguda Meridiana. Les bicicletes es seguiran desviant pels carrers de Sant Antoni Marià Claret i Navas de Tolosa.

Durant la jornada també hi haurà restriccions de carrils als carrers d’Espronceda i Felip II, així com al carrer de Sant Antoni Marià Claret, però sempre mantenint carrils de circulació habilitats i el pas de bicicletes.

El diumenge 1 d’octubre, es faran noves actuacions de pavimentació a l’avinguda Meridiana, aquest cop en sentit sortida de la ciutat. En aquesta data també hi haurà talls de carrils però sempre mantenint habilitat un carril de circulació. Les bicicletes es desviaran pels carrers de Múrcia i Felip II.

 

Pont de Santander

D’altra banda, també hi haurà canvis en la mobilitat relacionats amb les obres de millora que s’estan fent al pont del carrer de Santander. El diumenge 17 de setembre es tornarà a reobrir el trànsit en tots dos sentits del pont, un cop s’hauran acabat les tasques d’aglomeració de la calçada del carrer i s’hauran col·locat les estructures de les noves passeres metàl·liques de la infraestructura. El trànsit seguirà obert fins al final de l’obra i només amb talls puntuals, entre altres, quan es faci l’aglomerat definitiu de la calçada. La passera de vianants actual seguirà operativa fins pràcticament el final dels treballs, quan es puguin habilitar passos a través de les noves passeres.

 

 

Està previst que les obres finalitzin a finals de març vinent. Amb la intervenció, el que fins ara havia estat un mur entre els districtes de Sant Andreu i Sant Martí passarà a ser un nou pont accessible, segur i permeable que promourà l’anar a peu i en bicicleta i farà de ròtula entre barris. El pont de Santander tindrà voreres d’entre 3,3 i 4,5 metres –l’amplada variarà segons l’àmbit–, un carril bici unidireccional a cada banda i un carril de circulació per sentit. A més, es reduirà sensiblement el pendent actual del carrer per fer-lo accessible, amb un pendent màxim del 6%. I es plantarà una cinquantena d’arbres nous i parterres en tota l’actuació, s’incorporarà mobiliari urbà, es renovarà la xarxa d’enllumenat i semàfors, la xarxa de reg i els serveis, es millorarà el drenatge de les aigües pluvials i s’instal·laran punts wifi.





Paraules clau

afectacions/ Meridiana/ mobilitat/ Pavimentacions/ santander/