El nou contracte de neteja de pintades incorpora mobiliari i elements patrimonials : Servei de Premsa

El nou contracte de neteja de pintades incorpora mobiliari i elements patrimonials

19/09/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups i l’abstenció de Vox l’adjudicació del nou contracte del servei de neteja de pintades i taques de pintura, eliminació de cartells i retirada de pancartes i altres elements similars de la via pública a FCC Medioambiente – Eurocatalana. L’import total de l’adjudicació és de 16 milions d’euros destinats a aquest servei prioritari per als pròxims dos anys, 2024 i 2025, amb opció de pròrroga dos anys més. El nou contracte entrarà en vigor quan finalitzi l’actual contracte, a finals del mes de gener de 2024.

Una de les novetats destacades del nou contracte és que inclou elements de mobiliari i altres elements de la via pública com bancs, fonts, jardineres, faristols informatius, baranes, aparcabicis o les plaques amb el nom de carrer. A més, també preveu, per primera vegada, la neteja de façanes d’edificis patrimonials amb nivell de protecció com a Bé cultural d’interès local, Bé d’interès Urbanístic o Bé d’interès documental. En queden exclosos els edificis catalogats com a Bé cultural d’interès nacional que requereixen uns treballs més específics de neteja.

La neteja de pintades de la via pública és una prioritat del govern municipal i és un dels eixos importants del Pla Endreça, posat en marxa abans de l’estiu. Aquest nou contracte permetrà reforçar el servei amb un augment del 30% del nombre d’operaris i operàries, fins arribar a les 131 persones, amb la previsió de subrogació del personal actual.

El servei de neteja de pintades i taques de pintura va netejar l’any 2022 un total de 300.345 metres quadrats en més de 123.000 actuacions.





Paraules clau

contracte/ neteja/ neteja de pintades/