L’Espai de Joc 0-99 de la Clariana de Glòries consolida l’oferta de joc intergeneracional a l’aire lliure amb més de 10.000 persones usuàries : Servei de Premsa

L’Espai de Joc 0-99 de la Clariana de Glòries consolida l’oferta de joc intergeneracional a l’aire lliure amb més de 10.000 persones usuàries

22/09/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Espai de Joc 0-99 de la Clariana de Glòries, que va obrir pels volts de Sant Jordi, compleix sis mesos amb èxit i consolidant una nova oferta de joc intergeneracional a l’aire lliure. Més de 10.000 persones han estat usuàries d’aquest servei al llarg d’aquests sis mesos (fins al 31 d’agost passat). I el que és més significatiu, han estat persones de totes les edats i amb interessos i inquietuds lúdiques diverses que han interactuat i han pogut compartir estones de lleure gràcies al préstec del material lúdic i dels jocs de taula en un entorn habilitat amb cadires, i para-sols per fer ombres.

 

L’espai ofereix més de 200 jocs de taula diferents, i de característiques diverses. De tots ells, els més triomfadors han estat els tradicionals jocs de taula familiars i de diferents cultures, els jocs cooperatius, les novetats que es van incorporant, i per últim, els jocs XXL – el tres i quatre en ratlla, els escacs tradicionals gegants i jenga- que són més accessibles per a totes les edats.  Els jocs pensats per a la petita infància (de 0 a 3 anys) de construcció, puzzles i la panera dels tresors, també han estat molt sol·licitats.

L’Espai de Joc 0-99 entra aquests dies el període de tardor i per tant adapta el seu horari a la nova temporada. Obrirà per tant, divendres i dissabtes de 10 a 14 hores, i les tardes de diumenges de 16 a 20 hores.

 

 

L’Espai de Joc és un quiosc de jocs de taula per a totes les edats (de 0 a 99 anys) i per a tots els gustos. Es tracta d’una iniciativa inspirada en la Ludoteca a l’aire lliure de París i que a Barcelona s’emmarca en la Ciutat Jugable. Aquest espai ofereix els següents serveis:

L’Espai de Joc 0-99 ofereix jocs de taula, des dels grans clàssics fins a les darreres novetats, jocs tradicionals, jocs d’arreu del món, jocs gegants, jocs de fusta, jocs de construcció, d’habilitat i de moviment, a més d’activitats lúdiques. Tots ells són accessibles, interculturals i coeducatius.

A banda del servei ordinari que ofereix aquest espai, es preveu que al llarg de l’any es desenvolupin també altres propostes i esdeveniments, relacionats amb el món del joc, i diades temàtiques. Durant el darrer trimestre de l’any està previst organitzar torneigs i presentacions de nous jocs així com la col·laboració amb el Festival de jocs de taula DAU.

L’espai també té mirada comunitària, ja que s’ofereix a les entitats, les escoles, els casals, i els esplais i caus de la ciutat.

L’objectiu d’aquest servei és estimular el joc compartit, col·laboratiu i intergeneracional, promoure la diversitat social i la convivència, recuperar l’espai públic com a lloc de trobada i convivència, i crear un punt d’atracció de vida comunitària al seu entorn.

 

 

L’Espai de Joc 0-99 se suma a la resta de l’oferta d’activitat i d’usos que s’ha anat desplegant a la Clariana de Glòries des de l’estiu de 2021: el servei de gandules, taules, cadires i para-sols, les activitats de lleure gratuïtes, contacontes organitzats per la Biblioteca del Clot, activitats ambientals, ioga, circ, tallers de dibuix i pintura, i altres propostes culturals i pedagògiques de cap de setmana.





Paraules clau

Clariana de Glòries/ Espai de Joc 0-99/ Glòries/