L’Ajuntament celebra l’entrada en vigor de la llei d’animals, que evidencia que Barcelona ha sigut capdavantera pel que fa a la protecció animal : Servei de Premsa

L’Ajuntament celebra l’entrada en vigor de la llei d’animals, que evidencia que Barcelona ha sigut capdavantera pel que fa a la protecció animal

29/09/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament celebra l’entrada en vigor, avui,  de la llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals, que evidencia que Barcelona ha sigut capdavantera pel que fa a la protecció animal. Una nova normativa que, entre d’altres, prohibeix a nivell estatal el sacrifici d’animals de companyia i la comercialització de gossos, gats i fures en botigues d’animals.

 

 

La ciutat de Barcelona ha obert el camí de l’actual llei estatal de benestar animal tal com acredita un recorregut normatiu municipal que, iniciat l’any 1996 amb la constitució del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals de Barcelona, va tenir com a moment clau l’aprovació el 2003 de la primera ordenança municipal de l’estat en matèria de protecció, tinença i venda d’animals.

Així, la prohibició a tot l’Estat de sacrificar animals de companyia que entra avui en vigor ja va iniciar el seu camí a Barcelona l’any 2002 quan el plenari municipal va prohibir el sacrifici d’animals de companyia en l’aleshores gossera exceptuant-ne les raons clíniques. El 2008, la Generalitat va recollir el testimoni de la declaració de Barcelona com a ciutat de “sacrifici 0” i va prohibir a Catalunya sacrificar animals de companyia si no era per motius veterinaris.

 

Principals novetats aporta la nova llei estatal dels animals:

A banda de vetar a tot l’Estat el sacrifici d’animals de companyia, prohibició ja existent a Catalunya des de fa 15 anys, la llei 7/2023 publicada al BOE el passat 29 de març i que avui entra en vigor incorpora un seguit de novetats:

Podeu consultar el text íntegre de la llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals aquí.

 





Paraules clau

animals/ benestar/ drets/