L’alcalde Collboni participa a Florència en la Conferència d’alcaldes “European Cities and Global Challenges” : Servei de Premsa

L’alcalde Collboni participa a Florència en la Conferència d’alcaldes “European Cities and Global Challenges”

29/09/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, participarà dema dissabte a Florència en la Conferència “European Cities and Global Challenges”, una trobada que reunirà una quinzena d’alcaldes i alcaldesses a la ciutat italiana per debatre sobre el rol crucial que tenen les ciutats a l’hora d’afrontar els reptes socials, ambientals i de regeneració urbana i també per fer front comú davant l’avenç del populisme i el nacionalisme.

L’alcalde Collboni, que viatja acompanyat del comissionat de relacions internacionals i promoció de ciutat, Pau Solanilla, ha estat convidat per l’alcalde de Florència, Dario Nardella. En aquesta trobada, que busca fomentar el diàleg i la cooperació entre alcaldes i alcaldesses de ciutats europees, Collboni coincidirà de nou amb l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que copresideix l’esdeveniment i amb qui Collboni ja va tenir l’ocasió de coincidir al juliol a la capital francesa, on es van emplaçar a reforçar l’alianca BCN-París en la lluita contra les desigualtats i el canvi climàtic.

Collboni participa en la taula rodona d’alcaldes que duu el títol Ciutats europees democràtiques front el populisme i el nacionalisme on debatrà amb Gergely Karàcsony, alcalde de Budapest;
Vitaliy Klitschko, alcalde de Kíiv (online); Michaël Delafosse, alcalde de Montpeller i Erion Veliaj, alcalde de Tirana. Un debat que estarà precedit per les intervencions de l’amfitrió, Dario Nardella, l’alcaldessa Anne Hidalgo, i Ekrem İmamoğlu, alcalde d’Istanbul. A més, en finalitzar la taula es reunirà amb l’alcalde de Bolonya, Matteo Lepore, ciutat amb qui Barcelona manté una estreta relació bilateral.

Els altres dos temes de debat que s’abordaran durant la conferència “European Cities and Global Challenges”, giren entorn a l’Estat del benestar i polítiques socials i la Transició ambiental i energètica que han d’afrontar les ciutats necessàriament i com se’n garanteix el finançament directe per part de les ciutats.

En la trobada també està previst que hi participin els alcaldes i alcaldesses d’Amsterdam, Reykjavík, Roma, Nàpols o Zagreb .





Paraules clau

Alcalde Jaume Collboni/ europa/ European Cities and Global Challenges/ Florència/ italia/ Món/ reptes/