Reobre la Biblioteca Sofia Barat, a la Dreta de l’Eixample : Servei de Premsa

Reobre la Biblioteca Sofia Barat, a la Dreta de l’Eixample

02/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Biblioteca Sofia Barat, al barri de la Dreta de l’Eixample, reobre avui portes després d’un període de tancament per obres de millora en el sistema de climatització. La Biblioteca Sofia Barat s’ubica dins d’un interior d’illa al que s’accedeix a través d’un passatge edificat amb accés des del carrer Girona nº64. Es va inaugurar al juliol de l’any 2000 en un edifici que va ser projectat per l’arquitecta Judith Massana.

La bústia de retorn de llibres també entrarà en servei avui mateix a  la tarda. Coincidint amb la reobertura, la Biblioteca Sofia Barat celebra el mes de la gent gran i posa en marxa el cicle “La teva memòria, la nostra”, un conjunt d’activitats gratuïtes adreçades als veïns i veïnes majors de 65 anys del barri. La setena edició del cicle començarà demà, 3 d’octubre.

El programa se centra en la memòria més vivencial de les persones grans del barri de la Dreta de l’Eixample i enguany gira al voltant del llibre La Dreta de l’Eixampla: records d’un viure, de Salvador Miralda i Oliva (1974), una obra que forma part de la col·lecció de l’Arxiu Municipal del Districte i que recorda els fets i costums de la vida al barri.

En paral·lel avui comencen les obres de manteniment i millora de la Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver, ubicada al número 44 del carrer del Comte Borrell. Després de quinze anys en funcionament, les obres contemplen diferents actuacions de manteniment i conservació en diferents punts de la biblioteca, i també millores en les instal·lacions elèctriques i d’enllumenat, així com en el sistema de climatització.

A més, es duran a terme tot un seguit de millores funcionals amb la remodelació d’espais i l’adquisició de mobiliari. Es destaca la millora de l’àrea infantil, que duplicarà el seu espai, i el condicionament de la sala d’actes. La durada prevista és de nou mesos.





Paraules clau

Biblioteca Sofia Barat/ Dreta de l’Eixample/