Barcelona s’adhereix a la Aliança de Ciutats contra l’Obesitat : Servei de Premsa

Barcelona s’adhereix a la Aliança de Ciutats contra l’Obesitat

18/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, ha signat aquest migdia el manifest “Aliança de Ciutats contra l’Obesitat”, amb el qual l’Ajuntament es compromet a potenciar la lluita activa contra la obesitat entre la ciutadania.

En l’acte també han participat el President de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició, Dr. Javier Escalada; el President del Comitè Local i Cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Clínic, Dr. Ignacio Conget; i la coordinadora de l’Àrea d’Obesitat del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Clínic, Dra. Ani de Hollanda.

La tinenta ha celebrat aquesta aliança ja que, “Barcelona es compromet a seguir impulsant el coneixement i l’atenció a les causes i conseqüències de l’obesitat, promovent l’educació alimentaria i fomentant la pràctica de l’activitat física, tant des de l’àmbit informatiu, formatiu, alimentari i també des de l’àmbit científic”.

 

 

 

Liderada per la Sociedad Española de Endocrinología y Nutrición (SEEN) a través del seu Grupo de Obesidad (GOSEEN), l’aliança esdevé un excel·lent suport per promoure la prevenció i el tractament de l’obesitat i les seves complicacions en una situació de gran importància estratègica com la que es viu en la societat actual on, per exemple, la taxa d’obesitat a Catalunya és del 14,2%.

L’aliança proposa la realització d’accions, programes o projectes que incideixin en 5 aspectes: informatiu, proporcionant informació a la població sobre hàbits de vida saludable; formació, mitjançant cursos formatius; alimentació, amb programes que facilitin l’alimentació saludable, sostenibles i assequible; activitat física, promovent l’exercici a través dels centres esportius; i científic, impulsant projectes d’investigació que recolzin intervencions en l’estil de vida.

En aquest sentit, Barcelona va ser la capital mundial de l’Alimentació Sostenible durant l’any 2021, fet que ha fiançat el compromís municipal amb la promoció d’un model d’alimentació saludable, segur i equitatiu que cuida la salut de les persones, els territoris i del planeta. La “Guia per a una alimentació saludable i de mínim cost per a famílies amb infants”, el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”, el foment de l’agricultura urbana, o tallers de cuina saludable als barris de la ciutat, són algunes de les accions que es porten a terme.

La signatura del manifest s’emmarca dins la celebració del 64é Congrés de la SEEN, una reunió anual de màxima referència i prestigi en l’àmbit de l’endocrinologia i nutrició, que se celebra a Barcelona els dies 18, 19 i 20 d’octubre.





Paraules clau

Aliança de Ciutats contra l’Obesitat/ Obesitat/