El Decidim Fest 2023 reflexionarà sobre Democràcia, Tecnologia i Intel·ligència Col·lectiva : Servei de Premsa

El Decidim Fest 2023 reflexionarà sobre Democràcia, Tecnologia i Intel·ligència Col·lectiva

18/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous, 19 d’octubre, a les 9.30 hores, tindrà lloc l’obertura institucional del Decidim Fest 2023 amb la participación del director d’Innovació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona, Arnau Monterde, el director general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques de la Generalitat de Catalunya, Jaume López, i el director general de Localret, Andreu Francisco.
El Decidim Fest 2023 se celebrarà a Barcelona el 18, 19 i 20 d’octubre de sota el lema Democràcia, Tecnologia i Intel•ligència Col•lectiva al Canòdrom – Ateneu de Innovació Democràtica de Barcelona i s’emmarca dins el programa d’actes de la Capital Europea de la Democràcia.

Decidim Fest és una conferència internacional impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i el projecte Decidim. En aquesta edició es debatrà i reflexionarà sobre els principals temes en la intersecció de la democràcia, la tecnologia i els desafiaments urgants que instal•la la emergència de la intel•ligència artificial.

Més de 14 ponents nacionals i internacionals abordaran temàtiques claus per entedre l’impacte de la intel•ligència artificial a la societat. També les possibilitats que s’obren per la participació ciutadana, les consideracions ètiques per la seva democratització i com incorporar pràctiques feministes per la defensa dels drets humans en l’era de la IA.

A més a més, s’analitzarà de quina manera la plataforma Decidim pot contribuir als reptes de la democràcia a través de diferents casos d’ús com el de Brasil Participa, el procés participatiu més gran del país Sud-americà, un cas d’ús per donar veu a persones migrants a Europa, i un procés participatiu encarregat per la Diputació de Guipúscoa per establir horitzons comuns i ciutadans de cara al 2030.

Amb aquesta conferència, Barcelona consolida la seva posició com una de les ciutats europees més compromeses amb la innovació democràtica, tant des del marc de la reflexió, com de l’acció.

A través de la convocatòria per a presentar tallers, xerrades i avanços relacionats amb Decidim la pròpia comunitat de Metadecidim ha seleccionat 10 activitats centrades en àmbits com el desenvolupament i el hacking, la recerca, el disseny i les metodologies participatives, l’anàlisi de dades i la intel·ligència artificial, així com la democràcia.

Més informació: https://meta.decidim.org/conferences/DecidimFest23?locale=ca





Paraules clau

Decidim Fest 2023/