Entra en servei el carril bici de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer de Mir Geribert i el carrer de Mossèn Amadeu Oller : Servei de Premsa

Entra en servei el carril bici de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer de Mir Geribert i el carrer de Mossèn Amadeu Oller

23/10/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest matí s’ha posat en servei un nou tram de carril bici a la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer de Mir Geribert i el carrer de Mossèn Amadeu Oller, al districte de Sants-Montjuic. En aquest àmbit s’han construït dos carrils bici unidireccionals a les calçades laterals, que substitueixen l’antic carril bici de doble sentit que estava situat a la vorera i a la banda muntanya de la via.

Els dos nous carrils s’ubiquen a la dreta de la circulació i s’emmarquen en la voluntat del Govern municipal d’anar baixant progressivament els carrils bici situats a la vorera i passar-los a la calçada. Estan parcialment segregats i compten amb semaforització específica.

 

 

En els propers mesos també està previst que passi a estar operatiu el tram de carril bici de la Gran Via que s’està construint entre el carrer de Mossèn Amadeu Oller i la plaça d’Ildefons Cerdà, completant així tot el recorregut. Un cop aquestes obres finalitzin, aquesta nova infraestructura ciclista a la Gran Via permetrà els següents itineraris per a bicicletes: carrer de Mir Geribert, carretera de la Bordeta, carrer de la Mineria, passeig de la  Zona Franca i plaça d’Ildefons Cerdà.

 

 

 

Precisament, a causa dels treballs del segon tram del carril bici de la Gran Via, entre el carrer de Mossèn Amadeu Oller i la plaça d’Ildefons Cerdà, el diumenge 29 d’octubre hi haurà diverses afectacions al trànsit rodat, a causa dels treballs d’aglomerat i pintura.

El diumenge, a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de la Química pel costat Llobregat quedarà habilitat un únic carril de circulació i es tallarà la sortida al tronc central de la Gran Via. S’instal·larà un filtre a la plaça Cerdà de pas exclusiu per veïns i serveis, desviant la circulació per la rambla del Badal i l’avinguda Carrilet. Quedarà també afectada la circulació de la línia 165 d’autobús.

Els treballs de pavimentació del lateral muntanya de la Gran Via, entre el carrer de Mossèn Amadeu Oller i l’avinguda Carrilet, es realitzaran amb el tall del lateral muntanya del tram indicat. El trànsit es desviarà pels carrers de Mossèn Amadeu Oller, Constitució, la rambla  Badal i l’avinguda Carrilet. Així mateix, les obres també afectaran la circulació de la línia d’autobús 91 que canviarà lleugerament el seu recorregut desviant-se pel tronc central de la Gran Via i la parada de La Campana restarà fora de servei.

També hi haurà  treballs a la plaça d’Ildefons Cerdà (costat Llobregat – mar), entre Gran Via i el passeig Zona Franca, que produiran afectacions al carril dret del lateral mar de la Gran Via i talls al carril bici actual on els ciclistes hauran de baixar de la bicicleta. S’afectarà també el carril esquerre de circulació en sentit pujada al passeig de la Zona Franca i el carril dret de rambla Badal, en aquest àmbit.





Paraules clau

carril bici/