Més de 5000 persones s’inscriuen al Barcelona International Community Day en la seva desena edició : Servei de Premsa

Més de 5000 persones s’inscriuen al Barcelona International Community Day en la seva desena edició

28/10/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Més de 5.000 persones s’inscriuen al Barcelona International Community Day que se celebra avui al Museu Marítim, amb el lema 10 years with you”. L’esdeveniment s’ha consolidat com la cita de referència per la nombrosa i dinàmica comunitat internacional local.  Encara es pot visitar la fira amb accés gratuït fins a les 19.00h, registrant-se al web barcelona.cat/internationalcommunityday.

El BICD reuneix l’oferta de la ciutat pensada per facilitar l’arribada i la integració de la comunitat estrangera. L’esdeveniment és el principal espai de benvinguda per a professionals internacionals que ja viuen a la ciutat i per als nouvinguts. També està obert a tothom qui vulgui connectar amb aquest col•lectiu.

 

 

El Barcelona International Community Day és una iniciativa que organitza l’Ajuntament de Barcelona a través de la Direcció de Promoció Econòmica Internacional.

Enguany s’ha celebrat per primera vegada el Cities for Talent Meeting, que ha reunit 24 representants de 17 ciutats i regions capdavanteres en projectes d’atenció al talent internacional i que han visitat també el Barcelona International Community Day. S’ha comptat amb experts de Berlín, Biscaia, Brno, Copenhaguen, Eindhoven, Emilia Romagna o Hèlsinki, entre altres.

A la trobada s’ha acordat la continuïtat del grup de col·laboració per compartir estratègies, i pràctiques per la captació de la comunitat internacional i el talent i l’estudi del seu impacte a les ciutats.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, que ha visitat la Fira al matí, ha constatat un any més l’èxit de la convocatòria “que mostra la consolidació i el posicionament de Barcelona com a ciutat oberta i acollidora que atrau i reté els millors professionals”, i ha destacat també la voluntat que “la ciutat lideri la cooperació i col·laboració d’una xarxa de ciutats i territoris líders en programes d’atracció i retenció de talent.”

 

El punt de reunió del talent internacional a la ciutat

La trobada reuneix 80 expositors, entre empreses, entitats públiques, associacions i clubs d’estrangers, així com escoles internacionals, entre altres. Tots ells implicats amb el talent internacional de la ciutat des de l’oferta de serveis, productes i iniciatives adreçades tant a les persones que fa poc temps que han arribat com les que ja fa temps que hi estan instal·lades. Un 26% d’aquests expositors participen en l’esdeveniment per primera vegada.

Per sectors hi seran representats l’ immobiliari, de gestió del talent, d’assessorament legal i financer, d’assegurances o de serveis mèdics i el sector educatiu, entre d’altres. Els assistents també hi trobaran estands d’entitats culturals i socials, tant públiques com privades, que els oferiran productes, serveis i iniciatives per gaudir i integrar-se a la ciutat.

El programa de la jornada compta amb 64 activitats i la participació de 93 persones ponents i expertes. S’han fet al llarg de tota la jornada tallers, xerrades i taules rodones, activitats de networking, cobrint temàtiques en tres àrees: l’arribada a la ciutat, negocis i ocupació, i gaudir i relacionar-se a la ciutat.

Com cada any, al programa d’activitats hi participen amfitrions i amfitriones, professionals de diversos països que s’han establert a la ciutat.

La jornada també té un vessant festiu i familiar. Aquest any s’ofereixen activitats lúdiques per a tots els públics com una actuació castellera o una experiència de realitat virtual sobre Barcelona. El Jardí del Museu Marítim de Barcelona és l’escenari de concerts i actuacions en directe, i a l’interior del recinte hi ha una ludoteca per als més petits amb activitats infantils.

De 18 h a 19 h hi haurà una festa de cloenda amb un concert de rumba catalana.

 

Web del Barcelona International Community Day:
barcelona.cat/internationalcommunityday





Paraules clau

Barcelona International Community Day/