Barcelona i Catalunya impulsen conjuntament l’ecosistema emprenedor local a Portugal i a Singapur : Servei de Premsa

Barcelona i Catalunya impulsen conjuntament l’ecosistema emprenedor local a Portugal i a Singapur

01/11/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la direcció de Promoció de Econòmica Internacional i Barcelona Activa, i la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball–, impulsen la participació de 30 startups catalanes a fires de referència mundial en l’àmbit de l’emprenedoria i la tecnologia. Es tracta de la fira SWITCH –Singapore Week of Innovation and Technology– a Singapur i la Web Summit de Lisboa.

Una col•laboració que s’estructura en el projecte comú ‘Barcelona-Catalonia Startup Ecosystem’, iniciat el 2022 i que pretén impulsar el posicionament de Barcelona i Catalunya com un dels principals hubs d’startups europeus, incrementar les seves connexions internacionals i atraure startups, scaleups i unicornis internacionals perquè s’hi instal•lin i generin ocupació.

 

 

Tant a Singapur com a Lisboa, les empreses catalanes comptaran amb estand propi i una agenda d’activitats complementària per poder aprofitar al màxim les oportunitats que els ofereixen els respectius esdeveniments i ecosistemes empresarials. En totes dues missions s’organitzen també esdeveniments de networking i de promoció de l’ecosistema tecnològic i innovador de Barcelona.

En el cas del SWITCH de Singapur, que té lloc fins al 2 de novembre, hi participen un total de 6 empreses amb un alt grau de consolidació que estan treballant per obrir-se al mercat asiàtic o hi busquen finançament. Són Emil.ai, Improfit, Indaru, Jolt, Qilimanjaro, i Thethings.io.

A Singapur, s’aprofiten les sinèrgies que existeixen en el món de la computació quàntica entre ambdós territoris i s’exploraran les potencials aplicacions pràctiques d’aquest nou paradigma tecnològic.

El Web Summit de Lisboa, té lloc entre el 13 i el 16 de novembre, i és un dels principals esdeveniments europeus tecnològics per a empreses emergents, amb una previsió de 70.000 visitants de més de 160 països. Hi participaran un total de 24 empreses. Les startups catalanes presents a Lisboa són: Biel Glasses, BLOOCK, DAWA, DUPLA, ELECTROGENOS.es, Enso Spaces, equito, Fabbric, Tecfys, Inmersia, Magnettü, Meloom, MIXO MACHINE, Imaztech, Nuwe, RawData, RECUBIK CARTELERIA DIGITAL, SENIORDOMO, Trustiu Network, Vixiees, VOTTUN, WindowSight, WiPass, i Zoundream.

A la fira Web Summit, les sessions organitzades de networking se centraran en remarcar el valor afegit que Barcelona i Catalunya aporten a les startups en el seu camí cap al creixement i èxit a llarg termini.

Pel tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, “els emprenedors i emprenedores locals són els millors ambaixadors de Barcelona per a posicionar-la com a capital innovadora”. Més enllà del que suposa aquesta nova acció en termes de posicionament de ciutat, ha afegit que “cal aprofitar la presència en fòrums internacionals per posar en valor les grans infraestructures del coneixement de la ciutat, que ens permeten diversificar l’economia i ser altament competitius”.

Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, “és tan essencial connectar les startups catalanes amb inversors i altres empreses a escala internacional per garantir-ne el seu creixement com connectar Catalunya amb altres hubs d’startups referents arreu del món”. “Aquest és l’objectiu de la iniciativa conjunta entre el Govern i l’Ajuntament de Barcelona: que l’impacte de la innovació tecnològica que prové de les startups tingui un efecte tractor per al conjunt de l’ecosistema i l’economia catalana”, assegura.

 

Barcelona i Catalunya, ecosistema de startups de referència

Segons l’estudi ‘Anàlisi de l’ecosistema startup a Catalunya 2022’ elaborat per ACCIÓ, actualment Catalunya compta amb més de 2.000 startups que generen més de 19.100 llocs de treball i que van captar 1.653 milions d’euros d’inversió l’any 2022, la xifra més alta de la sèrie històrica. L’estudi també indica que el nombre de startups ha augmentat un 6,3% respecte del 2021, i un 86% respecte del 2016, passant de les 1.086 a superar les 2.000. En conjunt, totes elles facturen 1.720 milions d’euros.

Així mateix, segons Startup Heatmap Europe, Barcelona és la tercera ciutat preferida pels fundadors europeus per engegar un nou projecte. De fet, l’ecosistema català compta amb una àmplia presència de talent internacional. Concretament, segons les dades d’ACCIÓ, un de cada quatre treballadors i el 17% dels fundadors de startups a Catalunya són estrangers.

 





Paraules clau

emprenedoria/