S’obre la convocatòria per destinar 10 habitatges del parc públic municipal a programes d’inclusió i d’atenció social : Servei de Premsa

S’obre la convocatòria per destinar 10 habitatges del parc públic municipal a programes d’inclusió i d’atenció social

04/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha obert la convocatòria per destinar 10 habitatges a entitats privades sense ànim de lucre amb projectes d’acció social dirigits a col·lectius en situació de vulnerabilitat i situacions de risc o dependència. Els habitatges són de titularitat de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona i formen part del parc públic municipal. Les entitats a qui va dirigida la convocatòria són aquelles que els seus programes requereixin d’un habitatge per tal de poder realitzar un acompanyament a una unitat familiar o de convivència en procés d’assoliment d’autonomia.

En concret, els habitatges d’aquest programa d’inclusió, ubicats als districtes de Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, s’hauran de destinar a persones d’aquests col·lectius:

Les bases de la convocatòria exigeixen un mínim de solvència tècnica de les entitats, per tal de garantir una atenció professionalitzada en la gestió dels habitatges i les persones que hi visquin, amb una ràtio mínima de presència de professionals i la demostració d’experiència en la gestió d’habitatges d’inclusió. Entre d’altres qüestions, es valoraran els anys de treball en serveis d’habitatge, els perfils professionals i els equips d’atenció i la concreció i qualitat del projecte, així com una descripció detallada de la metodologia i del treball previ d’acollida i selecció, seguiment i participació de la persona en el projecte. Prioritàriament se cedirà un habitatge per entitat, per tal de diversificar el nombre de projectes beneficiats.

La cessió dels habitatges a les entitats es formalitzarà a través d’un contracte o conveni amb una durada mínima de tres anys. El període de sol·licitud romandrà obert fins a l’1 de desembre de 2023. Amb aquests, l’Ajuntament destina uns 150 habitatges del parc públic a diferents programes d’inclusió social.





Paraules clau

atenció social/ habitatge/ inclusió/ parc públic/