El DAU omplirà de joc la Fabra i Coats durant aquest cap de setmana : Servei de Premsa

El DAU omplirà de joc la Fabra i Coats durant aquest cap de setmana

16/11/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El recinte de la Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu, acollirà aquest cap de setmana del 17 al 19 de novembre la 12a edició del festival del joc DAU, una iniciativa impulsada des de l’Institut de Cultura de Barcelona, que compta per segon any amb la direcció d’Oriol Crespo. Sota el seu comissariat, aquest any el festival posa l’accent en la reivindicació del paper de les dones (disseny, art, difusió, edició, creació…), en un àmbit cultural on no sempre se les ha reconegut i prestigiat.

El festival, amb accés gratuït a totes les activitats, recupera l’horari continuat (dissabte i diumenge, de 10 a 20 hores). A més, el Dau de nit s’expandeix, i suma la nit del divendres a la ja tradicional vetllada del dissabte, ambdós dies entre les 22 hores i les 6 del matí. El programa d’activitats estarà format, com en edicions anteriors, pel Gran Dau, amb desenes de taules per jugar tant a les últimes novetats com als jocs més clàssics; el Dauet, per a infants d’entre 3 i 10 anys; el Dau expert, per als jugadors de llarg recorregut; el Dau històric, amb les millors maquetes; el Dau tradicional, on gaudir del llegat cultural dels jocs tradicionals catalans; els Daus de rol, el gran espai de descoberta i d’iniciació dels jocs de rol, i el Dau dels autors, on 18 autors d’arreu presentaran les seves creacions.
El tret de sortida del Festival Dau serà aquest divendres 17 a les 19 hores, amb la Gala de Premis 2023, al SAT! Sant Andreu Teatre, que aquest any, per primer cop, estarà presentada per una dona: la divulgadora Aida Márquez. L’acte comptarà amb la presència del regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i amb l’actuació del mag Jordi Pota. Es lliuraran premis a una personalitat que hagi dedicat tota la vida als jocs, al millor autor o autora de l’any, al millor autor o autora novells de l’any i al millor il·lustrador o il·lustradora de l’any. A més, una nova personalitat històrica s’afegirà al Saló del Prestigi de Dau Barcelona, format per persones que han destacat per la divulgació, l’estudi o la creació de jocs.
El festival Dau va néixer amb l’objectiu de posar en valor el paper cultural i socialitzador del joc, que fomenta noves maneres de pensar, interactura i aprendre. En cada nova edició es posa de manifest la seva capacitat d’atracció entre públics de totes les edats, que hi poden descobrir les propostes de les editorials especialitzades, vingudes d’arreu per poder presentar les seves novetats als assistents, o jugar amb alguns grans clàssics. Jocs de rol, jocs històrics, jocs tradicionals…
Més informació al web del festival




Paraules clau

DAU/ festival/ Fetival del Joc/ joc/