El Premi Comerç de Barcelona reconeix els millors establiments comercials de l’any : Servei de Premsa

El Premi Comerç de Barcelona reconeix els millors establiments comercials de l’any

16/11/2023



Temps estimat de lectura: 5 minuts

 

Aquest vespre ha tingut lloc la cerimònia de lliurament de la 24a edició del Premi Comerç de Barcelona, que reconeix en diferents categories els millors establiments comercials de la ciutat de l’any 2023. Al mateix acte també s’han lliurat els Premis de Mercats, que enguany arriben a la seva 12a edició. L’acte ha tingut lloc a les Drassanes Reials i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, i de comerciants i representants de les associacions, eixos comercials i mercats municipals de la ciutat.

 

 

Aquests guardons reconeixen els professionals més innovadors, els més destacats en el comerç de proximitat, les persones i entitats que han contribuït destacadament  a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat, el comerç sostenible i els establiments de mercats.

L’alcalde de Barcelona ha destacat que “el comerç, la restauració i els mercats de Barcelona sou determinants per a la cohesió i integració social; per configurar districtes i barris amb identitat pròpia; sou molt més que punts de venta, sou espais on es conviu i es construeix la Barcelona que volem”.

L’alcalde ha remarcat que el comerç de proximitat té molts reptes per endavant perquè els hàbits comercials estan canviant, especialment amb la competència de les grans plataformes, “però cap plataforma pot oferir el que vosaltres oferiu: qualitat, proximitat, tracte humà, complicitat, honestedat, confiança”.

“La millor manera d’entomar els reptes és a la barcelonina, amb diàleg, generant aliances per seguir garantint progrés i benestar per Barcelona. Amb ambició i ganes de donar el millor de nosaltres mateixos; i pensant en tota la ciutat, des dels grans eixos fins a la plaça de barri”, ha reblat l’alcalde Collboni.

Aquests són els establiments comercials guanyadors de l’any 2023:

 

Premi Mercats de Barcelona, Jordi Maymó

Millor iniciativa individual: Establiment guanyador: CARNS CINTA

El jurat ha valorat el fet que “l’originalitat de les seves creacions atrauen visitants al mercat de la Concepció”, però també “la seva passió per l’ofici, que els fa ser referents en el sector i formar altres persones com a carnissers o carnisseres”.

 Millor iniciativa col·lectiva: Guanyador: MERCAT DEL CARMEL

El jurat n’ha destacat el fet de “tenir valors d’educació ambiental, estar basat en talent jove de Barcelona, comptar amb una visió d’anticipació i ser realitzat en un mercat amb un fort ecosistema social i solidari d’entitats i un nivell ampli de compromís entre el veïnat”.

 

Premi al comerç innovador

Establiment guanyador: MARIPOSA NEGRA COCKTAIL BAR

El jurat ha considerat que aquesta cocteleria “uneix d’una manera original i nova el retail amb la restauració, atès que l’establiment fabrica i ven els recipients que s’empren per a servir els còctels”. A més, la decoració està inspirada amb el llibre Marina, de Carlos Ruíz Zafón.

 

Premi al comerç de proximitat

Establiment guanyador: MAMÁ HELADERA

Els membres del jurat n’han destacat l’arrelament al barri i el fet de ser “una proposta diferent per tastar gelats, amb una història al darrere i sabors fruit de la investigació sobre neurogastronomia aplicada”.

 

Premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat

Guanyadora: REMEI MÁRQUEZ LÓPEZ (Associació de Comerciants La Marina)

Pel jurat, Remei Márquez “destaca per la seva trajectòria de cooperació i diàleg amb administració, empreses i entitats per tal de millorar la vida del territori que l’ha vist créixer personalment i professional”.

 

Premi al comerç emblemàtic

Establiment guanyador:  Restaurant 7 Portes

El jurat ha valorat el fet que “la seva cuina i llarga tradició” siguin “un emblema de la ciutat”. També n’ha destacat “la capacitat d’adaptació als canvis del mercat sense perdre l’autenticitat i la combinació de tradició i innovació, que el converteix en una iniciativa emblemàtica sòlida i exitosa”.

 

Premi comerç sostenible

Establiment guanyador: Toni Pons

El jurat de l’edició d’enguany ha guardonat el projecte per la seva sostenibilitat “en la producció local i de la matèria primera que s’utilitza”. També ha destacat que “el calçat es produeix de forma artesanal i que el seu cosit es continua fent manualment”. Per últim, ha considerat que aquest projecte “recupera el calçat tradicional i l’actualitza perquè pugui ser una peça de vestir del segle XXI”.

 

Premi especial

Establiment guanyador: Panes Creativos

Pel jurat, la trajectòria professional de Daniel Jordà ha acabat convertint Panes Creativos en “referència al sector del forn a nivell nacional i internacional, a més de ser un establiment que fa bandera i practica la sostenibilitat i que està arrelat al barri col·laborant en diversos projectes”. 

 

El jurat del Premi Comerç de Barcelona ha estat format per: 

 

Descarregar el dossier de prensa (PDF)

 

Imatges del comerços (ZIP)





Paraules clau

Premi Comerç de Barcelona/