Canvis en el sentit de la circulació de la Travessera de Gràcia per les obres del mercat de l’Abaceria : Servei de Premsa

Canvis en el sentit de la circulació de la Travessera de Gràcia per les obres del mercat de l’Abaceria

23/11/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

En el marc de les obres que s’estan executant per la reforma del Mercat de l’Abaceria, al districte de Gràcia, aquest cap de setmana es duran a terme canvis destacats en la mobilitat d’aquest entorn. Així, el 25 i el 26 de novembre s’implantarà el canvi de sentit de la Travessera de Gràcia, entre els carrers del Torrent de l’Olla i de Roger de Flor; i del carrer de Ciudad Real, entre la Travessera de Gràcia i el carrer de Ramón y Cajal.

Les tasques s’iniciaran el dissabte 25 de novembre, quan es tallarà la Travessera de Gràcia entre els carrers del Torrent de l’Olla i Bailèn. A partir d’aquest moment el trànsit es desviarà per Torrent de l’Olla. També es faran els treballs de canvi de sentit del carrer de Ciudad Real. Aquesta via transcorre en sentit descendent i passarà a estar configurada en sentit ascendent, des de la Travessera de Gràcia i el carrer de Ramón y Cajal.

Per altra banda, el diumenge 26 de novembre es treballarà el tram entre els carrers de Bailèn i Roger de Flor. En aquest àmbit, al llarg del dia es faran les tasques de senyalització deixant un carril de circulació habilitat en sentit Llobregat. En sentit Besòs, el trànsit es desviarà pels carrers de Bailèn, Indústria i el lateral Besós del passeig de Sant Joan. El diumenge també s’allargarà el carril bici bidireccional de la Travessera de Gràcia des del carrer Joan Blanques fins al carrer de Montmany.

Quan finalitzin els treballs tota la Travessera de Gràcia, entre el carrer del Torrent de l’Olla i el carrer de Roger de Flor, quedarà configurada en sentit Llobregat, a excepció del tram situat entre el passeig de Sant Joan i el carrer de l’Escorial, on es permetrà el doble sentit de circulació. El canvi de sentit també afectarà el recorregut del bus 114, que passarà a fer el següent itinerari provisional: Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla, Còrsega, Pau Claris, Rosselló i passeig de Sant Joan, fins a recuperar el seu recorregut habitual.

La intervenció ve motivada per les obres que s’estan realitzant al mercat de l’Abaceria des del passat mes d’octubre. La reforma de l’històric mercat, que es troba envoltat per la Travessera de Gràcia i els carrers de Torrijos, Mare de Déu dels Desemparats i Puigmartí, tindrà una durada aproximada de 24 mesos. El projecte de reforma s’ha treballat conjuntament amb el teixit veïnal i comercial del mercat i de l’entorn, i recull la principal petició del veïnat, l’augment de verd a l’espai públic d’uns 1.500 metres quadrats que permetrà esponjar l’entorn en una trama urbana densa.

La nova configuració viària permetrà escurçar el recorregut dels camions pel barri i disminuirà l’impacte sobre aquest entorn, permetent una millor gestió logística de les obres. En el marc dels treballs també s’ha aprofitat per posar un semàfor i un gual de vianants a la cruïlla del carrer del Torrent de l’Olla amb Penedès/Puigmartí.





Paraules clau

mobilitat/ Obres Mercat de l'Abaceria/ Travessera de Gràcia/