El programa Escoles + Sostenible rep el guardó ESD Okayama per la iniciativa “microxarxes” : Servei de Premsa

El programa Escoles + Sostenible rep el guardó ESD Okayama per la iniciativa “microxarxes”

24/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El projecte de microxarxes del programa Escoles + Sostenibles (E+S) ha estat guardonat amb el premi ESD Okayama d’educació per al desenvolupament sostenible. L’entrega de premis s’ha fet a la ciutat d’Okayama, al Japó, una ciutat pionera, a escala mundial, en la promoció de l’Educació per la Sostenibilitat, reconeguda per la UNESCO.

 

 

El programa de microxarxes va néixer l’any 2011 com a proposta per treballar qüestions de sostenibilitat conjuntament en diferents centres de Barcelona i així implementar projectes de sostenibilitat amb tota la comunitat educativa. El programa posa a disposició del professorat i alumnat assessorament tècnic i recursos per desenvolupar el projecte durant el curs, adaptant-lo a cada etapa educativa.

Aquest curs es realitzen 9 microxarxes que treballen les següent temàtiques:

La metodologia de treball es basa en cinc fases: la motivació, la diagnosi, la presa de decisions, l’acció i l’avaluació. Aquest procés el realitzen tots els centres participants alhora i així es promou la reflexió conjunta, l’anàlisi de dades compartides i la visió global.

Escoles + Sostenibles de Barcelona (E+S) és un programa d’acompanyament als centres educatius de la ciutat per la transformació educativa amb perspectiva de sostenibilitat, i que busca generar millores d’aprenentatge tant dins com fora del centre. Amb la implementació dels projectes es promouen processos de participació amb l’alumnat, s’estimula la innovació i el compromís per a l’acció. Està promogut per l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Escoles + Sostenibles (E+S) forma part de la Xarxa Barcelona + Sostenible, que agrupa prop de 2.000 organitzacions, empreses, entitats, comerços i ciutadania amb la voluntat d’estendre la cultura de sostenibilitat a la ciutat.





Paraules clau

escoles/ sostenibilitat/