Jaume Collboni assisteix al Canta Gran!, el concert de les persones grans de Barcelona 2023 : Servei de Premsa

Jaume Collboni assisteix al Canta Gran!, el concert de les persones grans de Barcelona 2023

15/12/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns 18 de desembre a les 18.30 hores a L’Auditori de Barcelona, Sala 1 – Pau Casals, (c/ Lepant, 150) l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, assisteix al Canta Gran!, el concert de les persones grans de Barcelona 2023, que aquest any és una cantata creada per la compositora Anna Campmany i el lletrista David Pintó titulada “El secret d’Egipte”. A l’acte, també hi assistirà el comissionat Joan Ramon Riera.

L’espectacle, dirigit musicalment per Montserrat Meneses i en la part escènica per Toni Viñals, compta amb la interpretació musical de dos solistes: Mone Teruel, i Clara Moraleda, a més de la participació dels músics Miquel Villalba (piano), Oriol Martí (contrabaix), Marina Sala (violí), Guillem Vilar (oboè), i Ramon Torramilans (percussió). Els protagonistes de la vetllada, però, són els 540 cantaires de trenta corals de la ciutat que s’han inscrit per participar en els quatre assaigs i en l’espectacle que s’estrena avui i que després voltarà per altres escenaris de Catalunya.

El Canta Gran!, que va néixer l’any 2000, és una proposta musical i pedagògica coproduïda pel Departament de Promoció de les Persones Grans de l’Ajuntament de Barcelona i el Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona, on es treballen, al llarg de tot l’any, aspectes fonamentals per la consecució d’un envelliment actiu. Cantar, i cantar en grup, aporta beneficis tant físics com psicològics en l’ésser humà. És una eina de participació social, de millora i/o manteniment de la salut i de desenvolupament personal gràcies a la pràctica d’una activitat artística.

El principal objectiu del projecte Canta Gran! És que les persones grans se sentin valorades, respectades i reconegudes; mitjançant valors com són la cooperació, la implicació, l’apoderament, la sensibilitat, l’empatia i el reconeixement.

 

 





Paraules clau

Canta Gran/ concert/ persones grans/