Barcelona obre els patis de 12 escoles per oferir-los durant les vacances de Nadal com a espais d’ús públic del barri a les famílies, a infants i adolescents : Servei de Premsa

Barcelona obre els patis de 12 escoles per oferir-los durant les vacances de Nadal com a espais d’ús públic del barri a les famílies, a infants i adolescents

21/12/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els patis de 12 centres educatius de la ciutat restaran oberts des d’avui i fins el 7 de gener, és a dir, tot el període de vacances nadalenques escolars, excepte els dies 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener, per convertir-se en espais públics dels barris fora de l’horari lectiu. El programa municipal Patis Escolars Oberts és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), els districtes de la ciutat i diverses entitats educatives i socials. La iniciativa busca optimitzar l’ús dels centres escolars per potenciar el vessant educatiu i social d’aquests espais, oferint-los a les famílies, a infants i adolescents per a un ús col·lectiu o per fer-hi activitats, en un entorn segur i de proximitat en horari extraescolar. En cada districte de la ciutat, aquest període de vacances nadalenques, hi haurà almenys un centre educatiu amb pati obert durant tot aquest període festiu.

Cada pati escolar obert té un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins dels horaris previstos, que vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves.

El detall dels patis oberts d’aquestes festes és el següent:

 

D’altra banda, el servei habitual del curs 2023-2024 de patis oberts es reprendrà el proper dissabte 13 de gener, en els 60 patis oberts d’escoles dels deu districtes de la ciutat, per una banda, i per l’altra banda, de 25 escoles bressol municipals en aquest cas adreçat a infants fins als 6 anys acompanyats de les seves famílies i amb horari de matí, de 10.30 a 13 hores, i de tarda, de 15.30 a 18 hores.

El programa municipal de Patis Escolars Oberts té un cost global per any (2023) de 441.511 euros. Pel que fa al programa concret d’obertura dels patis de les escoles bressol municipals, en aquest cas el cost anual del servei aquest 2023 ha estat de 82.767 euros.

Es pot consultar més informació sobre aquest servei al web.

 





Paraules clau

escoles/ nadal/ Nadal 2023/ vacances/