El ple de l’Ajuntament aprova la cessió d’11 solars municipals a la Generalitat per a la construcció de 637 habitatges de lloguer assequible : Servei de Premsa

El ple de l’Ajuntament aprova la cessió d’11 solars municipals a la Generalitat per a la construcció de 637 habitatges de lloguer assequible

22/12/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui el conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per ampliar el parc públic d’habitatge de lloguer assequible. Amb els vots a favor del Govern municipal i els grups de Junts (Trias x BCN), ERC, PP i Vox, i l’abstenció de BComú, el ple ha donat llum verda al marc per la cessió d’11 solars municipals perquè la Generalitat construeixi i gestioni 637 habitatges protegits i allotjaments dotacionals. Es tracta d’una primera fase de l’acord entre les dues administracions amb un abast mínim de 1.700 nous habitatges, tal i com es va pactar a la comissió mixta entre l’Ajuntament i la Generalitat al mes d’octubre.

 

 

A partir d’ara, un cop s’hagi dut a terme la signatura del conveni, l’Ajuntament constituirà un dret de superfície de 75 anys de durada sobre cadascuna de les parcel·les i el cedirà gratuïtament a l’Incasòl, alhora que es compromet a agilitar el tràmit de concessió de llicències i permisos vinculats a la promoció dels habitatges. D’altra banda, l’Incasòl es compromet a haver construït els habitatges en un termini de 5 anys, a comptar des de la cessió del dret de superfície, un termini ampliable per a les promocions de més de 150 habitatges. Un cop transcorreguts els 75 anys de la cessió del dret, la Generalitat retornarà les construccions a l’Ajuntament.

Durant el ple, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha afirmat que “una de les principals prioritats del Govern municipal és garantir l’accés a l’habitatge a partir de la mobilització de tots els recursos al nostre abast”. “Volem que l’Incasòl incrementi la seva activitat a la ciutat i sumi la seva tasca promotora a la de l’IMHAB i que la Generalitat compleixi amb Barcelona, també en tot allò relacionat amb habitatge”, ha afegit.

Tots els habitatges fruït d’aquest conveni seran de protecció oficial i s’adjudicaran en règim de lloguer entre les famílies inscrites als registres de sol·licitants d’HPO, d’acord amb els procediments habituals del Consorci de l’Habitatge de Barcelona que formen les dues administracions. En qualsevol cas, es preveurà una reserva mínima del 30% del total dels habitatges a joves menors de 35 anys. La gestió i formalització dels lloguers anirà a càrrec de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, òrgan depenent de la Generalitat.





Paraules clau

Plenari del Consell Municipal/