S’estrenen els segons semàfors amb les figures de Mortadel·lo i Filemó creades pel dibuixant Francisco Ibáñez : Servei de Premsa

S’estrenen els segons semàfors amb les figures de Mortadel·lo i Filemó creades pel dibuixant Francisco Ibáñez

27/12/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Avui s’han posat en funcionament dos semàfors més amb les figures de Mortadel·lo i Filemó, els famosos personatges de còmic creats pel reconegut dibuixant i il·lustrador Francisco Ibáñez. Es tracta de dos semàfors per a vianants, situats a la cruïlla de la Ronda Sant Pere amb el passeig de Gràcia, al districte de l’Eixample. Es tracta de la segona parella que s’instal·la, després que el passat mes d’octubre s’inauguressin els dos primers, situats a la cruïlla del carrer del Treball amb el carrer del Concili de Trento, al districte de Sant Martí.

Cada semàfor mostra la figura del personatge de Filemó a l’òptica vermella i la de Mortadel·lo a l’òptica verda. D’aquesta manera la ciutat de Barcelona recull i incorpora la iniciativa proposada pel professor navarrès Francisco Javier Ibáñez, per tal d’homenatjar al creador d’aquests peculiars herois de ficció i que ha rebut un ampli suport social.

 

 

 

 

 

 

Els nous semàfors tenen les mateixes característiques que els models actuals que s’instal·len a la ciutat: són grocs, amb leds i de policarbonat, amb un nucli d’alumini que proporciona una alta resistència al vent i a les col·lisions de vehicles i estan equipats amb dispositius sonors per a invidents.

Aquesta segona ubicació s’ha escollit pel seu caràcter central de la ciutat, un espai on els cèlebres agents de la “T.I.A.” podran ser contemplats per tota la ciutadania.

Pròximament, l’Ajuntament de Barcelona té previst instal·lar dues parelles més de semàfors dels coneguts personatges a les següents ubicacions: dos semàfors a la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Bac de Roda, àmbit proper a on residia el dibuixant; i dos més a la cruïlla del carrer Comte d’Urgell amb el carrer Manso, per la seva proximitat amb el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni.

La iniciativa vol ser un reconeixement més a Francisco Ibáñez i a la seva obra, després que el passat mes d’octubre es fes l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural, a títol pòstum al dibuixant.





Paraules clau

Francisco Ibáñez/ Mortadel·lo i Filemó/ semàfors/