El seguici dels Reis Mags d’Orient farà parada a Nou Barris amb dos espectacles nadalencs de gran format : Servei de Premsa

El seguici dels Reis Mags d’Orient farà parada a Nou Barris amb dos espectacles nadalencs de gran format

28/12/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de Nou Barris acollirà aquestes festes nadalenques dos espectacles de gran format al voltant dels Reis Mags d’Orient. El primer d’ells, que se celebrarà per primera vegada a la ciutat, tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de desembre a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova i permetrà a tothom que ho vulgui conèixer la família del rei Baltasar. Aquest muntatge convida al públic a recórrer tres espais, cadascun amb una atmosfera diferent, però tots ells units per la història del Rei Baltasar i amb la música, la dansa, la llum, el foc i l’aigua com a elements centrals.

 

 

 

 

Aquest muntatge nadalenc original i actual, creat per Marta Almirall, Xevi Bayona i José Menchero sota el paraigües de la companyia Roseland Musical, podrà visitar-se entre les 17.45 i les 20.30 hores. La interculturalitat se situarà al centre i barrejarà tradició i noves tecnologies per tal de fer de la Casa de l’Aigua un escenari màgic i encisador. A banda d’una família africana de titelles de grans dimensions que donarà la benvinguda i explicarà els orígens del rei Baltasar, el públic farà un recorregut que finalitzarà en la recreació d’un poblat africà.

La segona de les activitats de ciutat al voltant de Ses Majestats d’Orient que acollirà Nou Barris serà la quarta vegada consecutiva que se celebra. En aquest cas, la seu del districte tornarà a ser l’escenari del ‘Campament Reial a l’Oasi de Nou Barris’, que també es podrà visitar sense necessitat de reservar una entrada prèvia, en aquest cas els dies 2, 3 i 4 de gener entre les 17.00 i les 21.00 hores.

Aquesta l’activitat compta amb l’impuls i el treball d’un nombre important d’entitats i escoles del districte, creada per Cristina Cazorla i sota l’organització de La Puça Espectacles, per tal que el públic visitant pugui veure una part del seguici que acompanya els Reis Mags i que s’ha avançat a la seva arribada la nit del 5 de gener. En aquest indret es podran observar diferents personatges com el mateix estel, els astròlegs, les fades de la son, el carter reial, fabricants de joguines, vigilants de la clau màgica, caramelers o els patges reials, entre d’altres. Enguany, el campament comptarà també amb petites actuacions que faran la visita encara més espectacular. Des de l’any passat, i mitjançant la col·laboració del districte amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), el Campament Reial de Nou Barris es vincula amb la Fàbrica de Joguines de Sant Andreu i la Cavalcada de Reis de Barcelona, amb l’objectiu de crear un relat comú que amplifiqui la rebuda dels Reis Mags de Barcelona.





Paraules clau

La família del rei Baltasar/ nadal/ Nadal 2023/ Nou Barris/