[INCLOU IMATGES I DECLARACIONS] Les obres del nou Centre de Serveis Socials a l’interior d’illa de la fàbrica Myrurgia comencen aquest gener : Servei de Premsa

[INCLOU IMATGES I DECLARACIONS] Les obres del nou Centre de Serveis Socials a l’interior d’illa de la fàbrica Myrurgia comencen aquest gener

04/01/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona té previst començar el proper dia 11 de gener les obres de construcció d’un nou Centre de Serveis Socials a l’interior d’illa de la històrica fàbrica Myrurgia, situada al districte de l’Eixample i delimitada pels carrers Nàpols, Provença, Mallorca i Sicília. Les obres  tenen una durada prevista de 16 mesos i es van detallar al veïnat en el darrer Consell de Barri de la Sagrada Família.

El regidor de l’Eixample, Jordi Valls, ha destacat que “el nou equipament servirà per ubicar-hi el centre de serveis socials de Sagrada Família, que ara es troba actualment al carrer Nàpols”, i per tant “son unes obres que aniran molt bé per l’actualització d’un equipament social i també serviran per arreglar millor tot el que és la illa Myrurgia i tot l’entorn de l’interior d’illa”.

 

 

La construcció del nou edifici es farà posant en valor la seva integració amb l’entorn immediat ja existent dels Jardins de Beatriu de Provença, amb l’objectiu de convertir-se en un equipament de proximitat al barri de la Sagrada Família que conviu amb una part de l’antiga fàbrica Myrurgia que es troba catalogada patrimonialment.

El nou edifici està plantejat amb una volumetria que mantingui la visibilitat actual entre els edificis adjacents i que, a la vegada, s’integri harmònicament amb l’escola bressol, el pati d’esbarjo i els mateixos jardins que hi ha a l’interior d’illa. Amb una superfície total d’uns 800 metres quadrats, l’edificació constarà de dues plantes: la planta baixa es dedicarà a l’atenció directa i la planta primera es reservarà al treball intern de la plantilla del centre.

El nou edifici actuarà com una prolongació del mateix espai públic gràcies a un porxo d’entrada que funcionarà com un umbracle en voladís. Igualment, i responent a les particularitats d’un edifici situat dins d’un interior d’illa, la coberta es convertirà en una façana més i es construirà amb un acabat vegetal en gran part de la seva superfície tot respectant les visuals de les línies visuals de les edificacions de l’entorn. En la resta de façanes s’utilitzarà la ceràmica com una forma de remetre a la tradició constructiva catalana i mediterrània.

El nou Centre de Serveis Socials, com fan la quarantena de centres d’aquest tipus que hi ha repartits per tota la ciutat de Barcelona, acompanyen la ciutadania en situacions de dificultat vital, socioeconòmica o relacional per fer valdre els seus drets i millorar la seva autonomia. Així doncs, intervenen en moments de crisi de les persones per intentar minimitzar els danys, donen suport per permetre continuar amb els projectes de vida de cadascú, dispensen assessorament temporal o bé vinculen les persones als recursos existents i en fan seguiment, entre d’altres activitats en favor de la ciutadania. 

En el cas del nou edifici de l’illa Myrurgia s’hi ubicarà el CSS Sagrada Família, que actualment està ubicat de manera provisional al número 227 del carrer Nàpols. El CSS Sagrada Família compta amb una plantilla de 18 professionals i manté actualment atenció oberta a gairebé 6.000 persones.

La construcció del nou edifici té un cost previst de 3,6M€, si bé aquesta actuació ha suposat una inversió total de 4,5 milions d’euros, si es té en compte l’enderroc de l’edificació existent que es va fer durant l’estiu i l’adequació dels espais d’accés a l’escola bressol.

 

Declaracions de Jordi Valls

Vídeo | Àudio





Paraules clau

Myrurgia/