Dilluns comencen els treballs per renovar els jocs infantils del passeig de Sant Joan : Servei de Premsa

Dilluns comencen els treballs per renovar els jocs infantils del passeig de Sant Joan

06/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els veïns i veïnes dels barris de la Vila de Gràcia, del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, així com els de la Dreta de l’Eixample, tindran després de l’estiu una renovada àrea de jocs infantils i inclusiva. En concret, aquest dilluns, 8 de gener, començaran les obres per remodelar els jocs situats al passeig de Sant Joan entre els carrers de Còrsega i de la Indústria, situada al barri del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, i a tocar de la Vila i l’Eixample.

El principal objectiu de la renovació hi ha la millora de les activitats i la inclusió, per garantir un espai divers i transversal, obert a infants de diferents edats, capacitats i interessos. Els treballs substituiran el paviment, la tanca, els jocs i el mobiliari, a més de millorar també la integració urbana de l’espai per ser més agradable i atractiu pels veïns i veïnes. Les obres tindran una durada de dos mesos i mig i suposaran una inversió de 273.289 euros.

 

 

Entre d’altres, la nova àrea tindrà elements com un carrusel, un gronxador niu, tobogans de rodets, llit elàstic, caseta, pissarra i panells sensorials, que quedaran instal·lats en dues zones diferenciades, una amb activitats i jocs més dinàmics, i l’altra amb activitats més tranquil·les.

 

 

 

Aquesta actuació té l’origen en els pressupostos participatius del mandat passat, en què va resultar com una de les propostes guanyadores del procés. A més, en l’elaboració del projecte s’han tingut en compte les aportacions recollides en diverses sessions participatives tant amb veïns i veïnes com amb les entitats interessades. En primer lloc, es va realitzar una diagnosi sobre els usos de l’àmbit i sobre els possibles jocs que es podrien desenvolupar. Posteriorment, els mateixos infants van participar en una nova sessió, per tal de recollir informació sobre la tipologia de jocs, activitats, interessos i gustos dels infants.





Paraules clau

del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova/ Dret de l'eixample/ sant joan/ Vila de Gràcia/