La Guàrdia Urbana renova el seu parc mòbil amb 184 vehicles nous : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana renova el seu parc mòbil amb 184 vehicles nous

12/01/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat avui el nous vehicles de la Guàrdia Urbana acompanyat pel tinent d’alcalde Albert Batlle i pel Cap de la Guàrdia Urbana, l’Intendent Major Pedro Velázquez.

 

 

 

El cos de policia barceloní renova la seva flota de vehicles amb la incorporació de 184 nous turismes que substituiran els actuals. Avui s’ha presentat la primera remesa de 90 vehicles Ford Kuga i està previst que la resta s’incorporin el mes de juliol. Es tracta d’una reposició de vehicles per la finalització del contracte actual i inclou un augment de flota de 39 vehicles amb una inversió de 14.336.722 euros.

Tal i com ha destacat l’alcalde, “volem la millor Guàrdia Urbana. I això vol dir: els millors recursos humans i els millors recursos tècnics. En paral·lel a l’ampliació de la plantilla estem apostant per la modernització dels serveis”.

Collboni també ha explicat que el govern municipal escolta i entén la preocupació dels barcelonins/es i actua en conseqüència. “Avui demostrem que la seguretat és una prioritat per al govern municipal. El meu compromís i el de tot el Govern municipal és augmentar recursos humans i tècnics com estem fent; promoure la coordinació més que mai amb els Mossos d’Esquadra i la Conselleria de l’Interior; millorar la col·laboració amb la Fiscalia contra els delinqüents multireincidents; i treballar conjuntament amb Generalitat i Estat per avaluar i millorar el funcionament dels jutjats de delictes lleus i l’eficàcia de la legislació vigent.”

Els nous cotxes policials tenen actualitzat els sistemes tecnològic fent més eficient el seu funcionament. Incorporen, com és habitual, ordinador a bord amb el programari que utilitza la Guàrdia Urbana i que està connectat amb les bases de dades de la Direcció General de Trànsit per tal que els agents puguin consultar al moment la validesa dels permisos de conduir, matrícules, etc. Algunes funcionalitats de la sirena i el pont de llums es podran controlar des del volant del vehicle i, com a novetat en els turismes patrulla, incorporaran un micròfon sense fil per a les comunicacions. Els nous vehicles estaran logotipats amb el patró Battenberg d’alta visibilitat.

La Guàrdia Urbana també ha adquirit 24 bicicletes elèctriques, les primeres del cos. Amb una inversió de 100.120 euros aquestes bicicletes se sumaran a les 125 no elèctriques de les que ja disposa el cos i es distribuiran entre les diferents unitats territorials i la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana.

Amb la incorporació dels nous turismes i bicicletes elèctriques presentats avui la Guàrdia Urbana disposarà de 613 vehicles, dels quals 261 són elèctrics o híbrids, el que suposa el 43,72% del total de la flota de cos.

 

 

El mes de juliol s’incorporaran els vehicles restants i la Guàrdia Urbana disposarà de  646 vehicles motoritzats dels quals 303 seran elèctrics o híbrids no endollables (113 i 190 respectivament), el que suposa el 46,90% del total de la flota del cos. Des del 2019 l’Ajuntament ha augmentat en gairebé 100 vehicles la flota de la Guàrdia Urbana.





Paraules clau

Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/