Sant Andreu de Palomar celebra la 96e edició dels Tres Tombs : Servei de Premsa

Sant Andreu de Palomar celebra la 96e edició dels Tres Tombs

14/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí, el barri de Sant Andreu de Palomar ha acollit la primera de les dues cavalcades dels Tres Tombs que se celebren a la ciutat. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, juntament amb la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, han participat de la desfilada on s’ha pogut gaudir de la secció muntada de la Guàrdia Urbana, la banda de música, cavalls, genets, amazones i tota mena de carruatges: calesses, berlines, tartanes, faetons, breaks, el Carro de Carrera o carros de traginer, entre d’altres.

 

 

 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni ha volgut “felicitar l’entitat que impulsa els Tres Tombs, que enguany fa cent anys, que fan possible que la festa continuï viva. Festes com els Tres Tombs expressen la vitalitat cultural i popular dels barris de Barcelona i per això mereixen tot el suport”.

L’acte, que enguany celebra la seva 96e edició, ha començat amb una concentració al recinte de la Fabra i Coats, i tot seguit, cap a les 11.45 hores, s’ha iniciat el recorregut que ha passat pels carrers Sant Adrià i Segre, pel passeig de Torres i Bages on ha enfilat el carrer Virgili fins a arribar a la rambla de l’Onze de Setembre i el passeig de Fabra i Puig, on ha fet tres tombs entre el carrer Gran de Sant Andreu i el de Concepció Arenal. La benedicció dels carruatges i dels animals de companyia s’ha fet al pas de la desfilada per davant de l’església de Sant Andreu de Palomar.

En paral·lel, per tercer any consecutiu, s’ha realitzat una trobada d’Urban Sketchers Barcelona, que han dibuixat la preparació de la festa dins el recinte de la Fabra i Coats.

A més, enguany, la Societat per la Festa de Sant Antoni Abat de Sant Andreu de Palomar, celebra el seu centenari, i per aquest motiu, organitzarà diferents esdeveniments durant tot l’any. Algunes d’aquestes activitats se celebraran a Can Fontanet, l’antic estable per a cavalls de la fàbrica Fabra i Coats, que actualment acull el Centre d’Interpretació dels Tres Tombs de Sant Andreu. Obert els matins de dimarts a diumenge, ofereix la possibilitat de conèixer els orígens i la consolidació d’aquesta festa i visualitzar l’empremta rural del barri a través d’una exposició de carros, tallers i mostra de guarniments.





Paraules clau

Sant Andreu de Palomar/ tres tombs/