Afectacions puntuals a la mobilitat del carrer de València per les obres de connexió del tramvia : Servei de Premsa

Afectacions puntuals a la mobilitat del carrer de València per les obres de connexió del tramvia

15/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les darreres fases de les obres per unir els tramvies comportaran afectacions a la circulació al carrer València, en la seva confluència amb l’avinguda Diagonal. En aquest àmbit serà necessari dur a terme una actuació en un tram del sistema APS (sistema d’alimentació dinàmica per terra) al costat Besòs de la cruïlla.

Les tasques que cal dur a terme comportaran ocupacions de la banda mar del carrer València, a la seva cruïlla amb l’avinguda Diagonal, entre el carrer de Roger de Flor i el carrer de Nàpols, fet que comportarà la reducció dels tres carrils de circulació actuals de València a un únic carril en aquest tram. La reducció de carrils serà puntual a la cruïlla amb l’avinguda Diagonal, i després es recuperarà la configuració habitual de la via.

La implantació de l’obra es farà la nit del 16 al 17 de gener i, per tant, l’afectació a la circulació es mantindrà entre el 17 i el 21 de gener. Durant aquest període es garantirà un carril de circulació a la banda muntanya, que compartiran vehicles i autobusos.

Prèviament a la cruïlla amb el carrer de Roger de Flor se senyalitzarà el carril esquerre del carrer València amb gir obligatori cap a Roger de Flor i el central com a carril mixt (recte i gir a l’esquerra). La reducció de carrils s’iniciarà just a la cruïlla amb el carrer de Roger de Flor, on  es marcarà una senyalització de final del carril de la banda mar, i uns metres més endavant se senyalitzarà la reducció del carril central cap al carril de la banda muntanya, quedant així un únic carril de circulació.

Mentre duri l’afectació s’implantarà una fase semafòrica especifica per a autobús, per tal d’habilitar la sortida avançada d’aquest. També es prohibirà el gir, tant des del passeig de Sant Joan com des del carrer de Roger de Flor, cap al carrer de València. La restitució de la secció del carrer València a tres carrils es durà a terme la nit del 21 al 22 de gener.





Paraules clau

afecctacions/ mobilitat/ obres/