Jaume Collboni i Isabel Rodríguez refermen el compromís per avançar en les polítiques d’habitatge i ampliar el parc assequible : Servei de Premsa

Jaume Collboni i Isabel Rodríguez refermen el compromís per avançar en les polítiques d’habitatge i ampliar el parc assequible

17/01/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, han celebrat avui una reunió de treball per refermar el compromís per avançar en  polítiques públiques d’habitatge, amb els eixos d’incrementar l’oferta assequible i la promoció pública, i la de garantir l’ús residencial dels habitatges.

 

 

 

La trobada amb la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana és la primera reunió de l’alcalde amb un membre del nou Govern central. Com ha assenyalat Collboni, “compartim amb el Govern espanyol la preocupació i el repte de l’accés a l’habitatge”. “Volem reconèixer la sintonia total amb els governs espanyol i català per definir l’ús residencial dels habitatges, de regular els lloguers a les zones tensionades, i de posar facilitats a l’hora de promoure nou habitatge protegit”, ha insistit.

En la trobada, s’ha abordat la necessitat de mantenir la col·laboració financera vigent des del 2020, i que se seguirà desenvolupant als pròxims pressupostos generals de l’Estat. Des del 2020 l’Estat i l’Ajuntament col·laboren en el marc de l’actual pla estatal d’habitatge, que preveu l’aportació de l’Estat de 72 milions d’euros fins al 2026 per a la promoció de més de 3.000 habitatges de protecció oficial, inclosos als prop de 5.000 habitatges que l’Ajuntament té en alguna fase d’execució.

La trobada ha servit per avaluar les necessitats de regulació del parc construït, amb l’objectiu que els habitatges existents es destinin a usos residencials habituals. En aquest sentit s’ha pogut compartir els passos per avançar en la regulació dels habitatges d’ús turístic, d’acord en la norma treballada i acordada amb la Generalitat de Catalunya i que s’està tramitant al Parlament. En aquest context, l’alcalde Jaume Collboni també ha volgut insistir amb la necessitat de reduir de manera significativa els 10.000 HUT que hi ha a Barcelona i en l’acció inspectora i sancionadora de pisos turístics il·legals.

Per avançar en l’agenda compartida de les polítiques d’habitatge, les pròximes setmanes es celebrarà una nova trobada per a treballar sobre aquestes mesures, en la qual participaran, per part de l’Ajuntament, la primera tinenta d’alcaldia i responsable de l’àrea d’Habitatge, Laia Bonet; i per part del Ministeri, el secretari d’Estat d’Habitatge i Agenda Urbana, David Lucas, i el secretari general del mateix àmbit, Iñaqui Carnicero.





Paraules clau

habitatge/ ministra/