Tot a punt per a la major trobada sobre educació ambiental dels últims anys a Catalunya : Servei de Premsa

Tot a punt per a la major trobada sobre educació ambiental dels últims anys a Catalunya

24/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Gairebé mig miler de persones assistiran al III Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA), que es celebrarà a la Facultat d’Història i Geografia de la Universitat de Barcelona entre el 25 i el 27 de gener, coincidint amb la celebració el dia 26 del Dia Mundial de l’Educació Ambiental. L’eix central de la trobada serà el paper clau de l’educació ambiental per avançar cap a una justícia ecosocial i una societat sostenible.

El Congrés reuneix tots els agents compromesos i implicats en aquest àmbit, amb un total de 70 comunicacions presentades. Durant tres dies, els participants a través de diverses sessions, taules rodones i ponències prendran el pols a l’educació ambiental com a eina clau per construir unes comunitats més capacitades per avançar cap a la justícia ecosocial.

El Congrés comença demàl dijous en format virtual, en una trobada per donar veu a la feina que han dut a terme set grups de treball durant tot l’any 2023. La jornada central del Congrés comptarà amb ponents de renom com Cécile Barbeito, Charo Moran i Andreu Escrivà, i també amb taules rodones dinamitzades per les periodistes Eli Carnicer i Pilar Sampietro, i l’ambientòleg Jordi Oliver. Aquests espais plenaris exploraran, al llarg de tot el dia, la importància de construir comunitats per la justícia ecosocial, incorporant també la mirada de l’empresa i els mitjans de comunicació.

El Congrés d’Educació Ambiental està organitzat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Societat Catalana d’Educació Ambiental, juntament amb la Universitat de Barcelona, la Universitat de Vic, la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya. El Congrés és la constatació de la suma indispensable de voluntats polítiques i complicitats cíviques necessàries per posar l’educació ambiental al centre de les solucions per un futur més sostenible i just per a tothom.





Paraules clau

educació ambiental/ medi ambient/ sostenibilitat/