Afectacions a la mobilitat per obres d’adequació als laterals de l’avinguda Diagonal i de la Gran Via de les Corts Catalanes : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat per obres d’adequació als laterals de l’avinguda Diagonal i de la Gran Via de les Corts Catalanes

26/01/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Durant el cap de setmana del 27 i 28 de gener i el proper 3 de febrer, es produiran afectacions a la mobilitat per actuacions de modificació de marques vials i canvis en la senyalització vertical als vials laterals de quatre cruïlles de l’avinguda Diagonal i a nou cruïlles de la Gran Via de les Corts Catalanes.

La intervenció consistirà en eliminar la major part dels girs a la dreta obligatoris de les calçades laterals de l’avinguda Diagonal i de la Gran Via per millorar l’accessibilitat viària local. Cal tenir en compte que aquestes calçades laterals, amb la implementació dels nous trams de carril bici, disposen d’un únic carril de circulació i, per tant, no es preveu que aquesta mesura suposi un increment del volum de trànsit en aquests àmbits.

La modificació s’aplicarà a les dues calçades laterals de l’avinguda Diagonal, des del carrer d’Aragó fins a Francesc Macià, i a la calçada lateral de la Gran Via, des de la plaça d’Espanya fins a la plaça de les Glòries. La calçada lateral muntanya de la Gran Via, en aquest tram, continuarà essent de circulació exclusiva per a transport públic i vehicles autoritzats.

Així, el dissabte 27 de gener s’actuarà a les cruïlles de la Gran Via amb els carrers de Villarroel, Viladomat, Vilamarí, Lepant i Marina; el diumenge 28 de gener s’intervindrà a les cruïlles de la Gran Via amb els carrers de Pau Claris, Nàpols, Muntaner i Balmes; i el dissabte 3 de febrer, a les cruïlles de l’avinguda Diagonal amb la Via Augusta, Aribau, Muntaner i Roger de Llúria.

Tot i la modificació se seguirà mantenint l’obligació de gir en tres punts: al lateral mar de l’avinguda Diagonal cap al passeig de Gràcia, amb l’objectiu de garantir la seguretat viària en un punt de més complexitat viària; al lateral mar de l’avinguda Diagonal cap al carrer de Pau Claris, per a reduir l’aportació del trànsit a la zona d’obres del tramvia; i al lateral mar de la Gran Via cap a Bailèn, atès que el lateral mar finalitza en aquest punt per la configuració de la plaça de Tetuàn.

 

Afectacions als laterals de la Gran Via el cap de setmana del 27 i 28 de gener

La intervenció comportarà les següents afectacions sobre la mobilitat. El dissabte 27 de gener es faran actuacions als vials laterals del costat mar de la Gran Via amb afectacions a les cruïlles amb els carrers de: Vilamarí, Viladomat i Villarroel.

Es reduirà algun carril de circulació en aquests carrers però sempre mantenint la circulació en sentit mar. L’accés al lateral mar de la Gran Via des dels carrers de Rocafort, Calàbria, Comte de Borrell i Comte d’Urgell quedarà tallat.

També hi haurà afectacions al lateral mar de la Gran Via amb els carrers de la Marina i Lepant. En el cas del carrer de la Marina les obres ocuparan el carril del costat Llobregat en sentit muntanya. L’accés al lateral mar de la Gran Via des del carrer de Sardenya quedarà tallat. En el cas del carrer de Lepant no hi haurà afectacions a la circulació.

Diumenge 28 de gener, les obres es centraran en el mateix el lateral mar de la Gran Via però als altres encreuaments. Durant aquest jornada s’afectarà la cruïlla amb el carrer de Pau Claris i es tallarà l’accés (excepte guals) des del tronc central de la Gran Via al passeig de Gràcia, amb obligació de continuar pel mateix tronc central. L’itinerari alternatiu serà pels carrers de Roger de Llúria, Diputació, Pau Claris, per incorporar-se de nou al lateral de la Gran Via. No hi haurà afectacions al carril bici.

També hi haurà afectacions a la cruïlla amb el carrer de Muntaner. Es tallarà el lateral mar de la Gran Via amb el carrer Villarroel, on s’obligarà a girar en sentit mar, excepte els guals de la zona, i amb el carrer de Casanova.

Així mateix, s’afectarà a la cruïlla amb el carrer de Nàpols, i es tallarà l’accés des del tronc central de la Gran Via al carrer de Roger de Flor, amb l’obligació de continuar pel tronc central, oferint com a itinerari alternatiu el desviament pels carrers de Sicília, Diputació, Nàpols, per agafar el lateral de la Gran Via.

Finalment, també hi haurà afectacions a la cruïlla amb Balmes i es tallarà el lateral mar de la Gran Via a l’alçada de la plaça Universitat, obligant a fer el gir en sentit mar.

 

Afectacions als laterals de l’avinguda Diagonal el dissabte 3 de febrer  

Durant aquesta jornada hi haurà afectacions al lateral costat muntanya de l’avinguda Diagonal en el seu encreuament amb la Via Augusta. Es farà un tall a la plaça del Cinc d’Oros que no permetrà accedir al vial muntanya de l’avinguda Diagonal i els vehicles es desviaran pel passeig de Gràcia.

També hi haurà talls als carrers de Tuset, Villarroel, Casanova, Bruc i Girona que impediran accedir al vial lateral muntanya de la Diagonal, a causa de les afectacions de les cruïlles amb els carrers d’Aribau, Muntaner i Roger de Llúria.





Paraules clau

mobilitat/