Comencen els treballs per implantar un nou carril bici a la Travessera de les Corts : Servei de Premsa

Comencen els treballs per implantar un nou carril bici a la Travessera de les Corts

31/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui s’inicien els treballs per implantar un nou tram de carril bici a la Travessera de les Corts, al districte de les Corts. La nova infraestructura ciclista s’executarà al tram comprès entre l’avinguda Gran Via de Carles III i el carrer de Joan Güell.

En aquest àmbit s’implantarà un nou carril bici, bidireccional, situat a la calçada costat mar de la via. Comptarà amb senyalització específica i semaforització per a ciclistes i estarà segregat del trànsit. En alguns trams aquesta segregació es farà amb peces separadores i en d’altres es construiran unes noves illetes-refugi situades entre el carril bici i el carril de circulació.

En aquest tram, la secció de la Travessera de les Corts a la banda mar passarà a comptar amb el nou carril bici bidireccional, amb un carril de serveis i amb un carril de circulació que anirà en sentit Besòs. Al costat muntanya hi haurà dos carrils de circulació en sentit Llobregat, un carril de bus taxi i un cordó de serveis.

El nou carril bici es realitza amb l’objectiu de guanyar un nou itinerari ciclista a la ciutat. En el futur, està previst que aquest tram connecti amb el nou tram de carril bici que ha de finançar el F.C. Barcelona a la Travessera de les Corts, entre la Gran Via de Carles III i la Riera Blanca, i que s’emmarca en les obres vinculades a la remodelació de l’Spotify Camp Nou. En sentit Besòs, està previst treballar per ampliar el carril bici des del carrer de Joan Güell fins al carrer de Numància, configurant una nova connexió Besòs-Llobregat, al districte de les Corts.

Mentre durin els treballs es produiran diverses afectacions al trànsit. Amb les tasques per a l’execució de les noves illetes es mantindrà en tot moment un carril bus i un carril de circulació en sentit Llobregat i un carril de circulació compartit amb bus i vehicles en sentit Besòs. Les obres comportaran l’afectació del cordó de serveis. En sentit Llobregat, abans de la cruïlla del carrer de Joan Güell, caldrà fer la prohibició del gir a esquerra cap a Joan Güell. Un cop finalitzi aquesta primera fase d’obra civil, es duran a terme els treballs de fresat, aglomerat i pintura. Les obres tindran una durada de dos mesos.





Paraules clau

nou carril bici/ Travessera de les Corts/