Jordi Valls visita la Fundació Pasqual Maragall i destaca el seu lideratge científic i el seu compromís social : Servei de Premsa

Jordi Valls visita la Fundació Pasqual Maragall i destaca el seu lideratge científic i el seu compromís social

31/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El quart tinent d’alcalde d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, considera la Fundació Pasqual Maragall i el Barcelonaβeta Brain Research Center “un dels actius de recerca de la ciutat” i “un referent social en la lluita en la lluita contra Alzheimer i les demències”.

Durant una visita a la seu de la fundació i a les seves instal·lacions punteres, Jordi Valls ha posat en valor “la riquesa de l’ecosistema de recerca que situa Barcelona com a capital científica del sud d’Europa, amb una ciència compromesa i amb impacte social”.

 

 

“En el cas concret de la Fundació Pasqual Maragall, a més, vull destacar el seu arrelament  social i la capacitat de divulgació d’una malaltia que durant molts anys no se n’ha parlat, així com el suport i l’acompanyament dels i les cuidadores”, ha subratllat Valls.

El tinent d’alcaldia ha pogut conèixer de prop els seus projectes socials i científics basats en la detecció precoç i la prevenció de l’Alzheimer. Al llarg de la visita, ha conegut les infraestructures que permeten desenvolupar-ho, així com els programes de suport a les persones cuidadores i de divulgació i sensibilització de la malaltia.

Han acompanyat el quart tinent d’alcalde la presidenta de la Fundació, Cristina Maragall; el director general, el Dr. Arcadi Navarro; el vicepresident, el Dr. Jordi Camí; la gerent, Glòria Oliver; i la directora de l’Àrea d’Incidència Ciutadana i Relacions Institucionals, Eva Nebot.

Precisament el Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC) ha estat recentment un dels  catorze projectes de recerca i innovació que rebran les subvencions de la convocatòria 2023 que atorga l’Ajuntament  i la Fundació ”la Caixa. L’objectiu principal del projecte environMENTALment és avaluar l’efecte de determinades exposicions ambientals urbanes en biomarcadors de neurodegeneració i d’envelliment que indiquin signes subtils de deteriorament accelerat, i així com determinar en quina mesura aquesta afectació depèn de la genètica dels individus. Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC) lidera aquest projecte que fa en col·laboració amb l’Institut de Salut Global (ISGlobal) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG).





Paraules clau

Alzheimer/ Fundació Pasqual Maragall/