Collboni reivindica en plena sequera el coneixement i la divulgació científica per combatre el negacionisme climàtic : Servei de Premsa

Collboni reivindica en plena sequera el coneixement i la divulgació científica per combatre el negacionisme climàtic

05/02/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, han inaugurat avui el Centre Martorell d’Exposicions al Parc de la Ciutadella. “Estem assistint a un renaixement cultural científic i econòmic de Barcelona”, amb projectes de transformació física com la Ciutadella del Coneixement que faran que el Parc de la Ciutadella torni a ser un veritable parc científic i ciutadà. “Pas a pas i de forma accelerada va florint i eclosionant un projecte meravellós que ens connecta amb el nostre passat” i que es tracta d’un exemple de col·laboració entre institucions i empreses.

 

 

 

 

 

L’alcalde ha reivindicat la importància de “la divulgació científica per combatre amb coneixement el negacionisme climàtic”, per explicar amb base científica fenòmens com l’actual sequera, “una de les pitjors sequeres de la història de Catalunya”. “En ple segle XXI, el Centre Martorell d’Exposicions s’erigeix en favor del coneixement, de la ciència, dels valors de la Il·lustració- la racionalitat i el coneixement-, i en contra dels negacionistes de la ciència i del canvi climàtic”. “Es combat amb coneixement i omplint el museu, explicant perquè passen les coses, sent conscients de la nostra petjada ecològica”, ha subratllat.

Collboni ha recordat que el Museu Martorell es va inaugurar al 1882 i va ser el primer edifici en aixecar-se al Parc de la Ciutadella. “Barcelona s’ho va creure i va creure en ella mateixa. Mirava ciutats europees i del món que tenien parcs amb institucions científiques i culturals. Berlin tenia el Tiergarten; París, el Jardí de les Plantes; Londres, el Hyde Park i Nova York, el Central Park i Barcelona es va proposar tenir el Parc de la Ciutadella amb el seu Museu Martorell”. “Reivindiquem el nostre parc, amb els seus museus i la seva ciència, coneixement, història, ciències naturals”, ha dit.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat que el Centre Martorell d’Exposicions neix per oferir “una proposta de coneixement rigorós, accessible i transformador” i “amb un horitzó de fer cultura adaptada a les grans preocupacions dels nostres temps”. També ha recordat que el nou centre s’emmarca en la Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya, que permet unir esforços amb unes polítiques comunes per acostar les disciplines naturals a tothom, amb una visió de país. Finalment, Garriga ha celebrat “el treball compartit entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona” perquè el Centre Martorell d’Exposicions sigui una realitat.

 





Paraules clau

Centre Martorell d’Exposicions/ ciència/ Ciutadella/ Clima/ Museu/ natura/