Collboni apel·la a la responsabilitat i coherència dels grups municipals per poder tramitar el pressupost 2024 : Servei de Premsa

Collboni apel·la a la responsabilitat i coherència dels grups municipals per poder tramitar el pressupost 2024

14/02/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha comparegut avui per anunciar que demà inicia el procediment per tramitar el pressupost municipal pel 2024 i ha fet una crida a la “responsabilitat i coherència” dels grups municipals per tal que deixin tramitar la proposta que es portarà dimarts de la setmana vinent a una comissió extraordinària d’Economia i Hisenda.

“Presentem el pressupost que Barcelona necessita convençuts que pot trobar suports per la seva tramitació, per enfortir la ciutat davant els reptes globals, com el canvi climàtic la sequera o la transició tecnològica, i per afrontar reptes locals com l’accés a l’habitatge, la salut, l’educació o les inversions als barris”, ha dit.

 

 

“Barcelona té govern però no té el pressupost que necessita pel 2024”. “Hem de donar el pas determinant per dotar-nos dels recurs necessaris per fer avançar la ciutat de Barcelona. És el moment de fer-ho, la ciutat està en marxa, té projecte, té projectes i necessita habilitar recursos per fer-los, La ciutat no pot perdre cap oportunitat per no tenir el pressupost que mereix i necessita”.

Collboni ha detallat el bon moment que viu Barcelona, a nivell demogràfic, laboral, d’impuls de nous projectes i d’atracció de noves inversions i per això ha apel·lat als grups a deixar tramitar una proposta que augmenta un 2% els ingressos respecte la proposta presentada a l’octubre, amb 71M€ més dels previstos per majors transferències de l’Estat i amb una inversió de l’Ajuntament de 777,6M€.

L’alcalde ha ofert “diàleg, acord i ma estesa a tots els grups” i els ha demanat, a la vegada “responsabilitat i coherència”. “No tenir pressupost suposa no tenir disponibles 715M€ per executar, una xifra prou eloqüent per fer una crida a la responsabilitat dels grups de l’oposició perquè permetin tramitar el pressupost per fer un debat de fons de les polítiques”, ha assegurat.

I és que l’alcalde ha “apel·lat a la coherència dels grups” al recordar que projectes que s’han aprovat amb el seu suport- i que ha volgut agrair- “costen diners”, i ha posat com exemples la cobertura de la Ronda de Dalt, les noves Rambles, del Pla Clima, la construcció d’habitatge protegit, la dotació de CAP’s per una millor assistència primària, de la urbanització de l’antic Mercat del Peix o de la protecció del Clot i Camp de l’Arpa.





Paraules clau

Pressupost 2024/