Barcelona estrena el “Balcó d’Equipaments de Can Peguera” que connecta amb el Turó de la Peira i fa permeable i accessible aquest entorn : Servei de Premsa

Barcelona estrena el “Balcó d’Equipaments de Can Peguera” que connecta amb el Turó de la Peira i fa permeable i accessible aquest entorn

02/03/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els barris de Can Peguera i del Turó de la Peira estrenen un nou entorn més accessible i que els connecta millor i els fa més permeables. És el “Balcó d’Equipaments de Can Peguera”, un projecte finançat pel Pla de Barris i pel Districte de Nou Barris, que ha culminat la seva primera fase d’execució i que té un pressupost de 4,1 M€.

 

 

El conjunt del projecte, que està dividit en tres fases, aborda l’ordenació del territori limítrof entre el Turó de la Peira i el barri de Can Peguera. L’entorn delimitat pels carrers de Beret fins al passeig de Fabra i Puig, el carrer Vila-seca, i el carrer Biure. Un àmbit que té una superfície de 10.584 m² i que es troba a la falda del Turó de la Peira i en el qual se situen diversos equipaments públics: el CEE Públic Josep Pla, els jardins i la pista esportiva del Centre de Dia Llar-residència del Dr. Pi i Molist, i l’Associació juvenil “Tronada”.

L’Ajuntament ha enllestit la primera fase d’aquest projecte, en la qual ha intervingut en un entorn de prop de 7.500 m²: entre el carrer Beret i l’equipament de l’Associació Juvenil “Tronada” i entre el Turó de la Peira i el carrer de Vila-seca.

En aquest àmbit s’ha creat un recorregut longitudinal a través dels diferents equipaments i edificis existents a la zona i l’espai públic. S’han obert connexions transversals per facilitar una comunicació fluida entre els barris de Can Peguera i el Turó de la Peira.

Les actuacions concretes que s’han dut a terme per millorar aquesta connexió inclouen la instal·lació d’un nou ascensor al carrer Vila-seca i la millora dels altres ascensors prèviament existents a la Cosa Nostra i també al carrer Vila-seca. També s’han creat nous trams d’escales, com per exemple el tram entre Vila-seca i el carrer de Biure.

En tot aquest entorn s’ha renovat l’enllumenat públic, el paviment, els guals i els escocells.

 

Descarregar imatges (ZIP)





Paraules clau

Can Peguera/ Turó de la Peira/