Comença la Fira de Rams a la plaça de la Sagrada Família : Servei de Premsa

Comença la Fira de Rams a la plaça de la Sagrada Família

20/03/2024



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Eixample acull, com cada any, la Fira de Rams. En concret des d’avui dia 20 i fins al 24 de març, obre les portes la Fira de Rams de la plaça de la Sagrada Família i des d’avui fins  al 23 de març, també s’instal·la la Fira de Rams de la Rambla de Catalunya, entre els carrers d’Aragó i Diputació.

 

 

En aquesta fira tradicional s’hi poden trobar palmes i palmons de les mides més diverses, rams de llorer i tota mena d’ornamentació, des dels típics rosaris de sucre fins a les cintes de colors.

Les palmes i els palmons són articles d’artesania que segueixen un procés d’elaboració molt especial. Són brots de palmera que han estat tapats perquè el sol no els faci enverdir. Per això són de color groguenc i mantenen una textura prou tendra per ser treballades.

Els palmons solen ser brots sencers escollits especialment per l’esveltesa. En canvi, les palmes són el resultat d’un trenat laboriós de les fulles i és en aquest aspecte que llueix la destresa de l’artesà, tant en les més grans com en les més petites.

N’hi ha de molt elaborades, amb gran profusió de detalls: trenats diferents, flors i filigranes; però també són molt apreciades les versions més minúscules, pel treball de precisió que requereixen.





Paraules clau

Fira de Rams/ sagrada família/