Comencen les “Converses Feministes”, un espai de tallers i debat per aprofundir en la situació de les dones de la ciutat : Servei de Premsa

Comencen les “Converses Feministes”, un espai de tallers i debat per aprofundir en la situació de les dones de la ciutat

21/03/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Demà, 22 i dissabte 23 de març tindran lloc a l’Auditori de la Universitat Pompeu Fabra les jornades Converses Feministes. Les “Converses feministes” són unes jornades amb conferències i tallers, dissenyades conjuntament amb entitats i organitzacions de la ciutat, i pensades per aprofundir en la situació de les dones de la ciutat en diferents àmbits i trobar respostes als reptes principals que s’interposen en el camí per aconseguir una igualtat real i efectiva.

Les jornades venen precedides per un treball previ que ha tingut lloc a diferents districtes de la ciutat i des del passat mes de gener. Sis grups de treball han definit els interessos i propostes principals a tractar a les converses. A cada grup, organitzat en àrees temàtiques d’economia i treball, cultura, salut, esport i justícia i acció social hi han participat una trentena de dones que han generat espais de diàleg i debat entre les dones, entitats/organitzacions i l’administració per innovar i nodrir les polítiques d’àmbits estratègics.

Per a aquestes jornades, es comptarà amb la participació de persones expertes de primer nivell referents per la seva trajectòria en diferents sectors professional.

Les jornades començaran el divendres 22 a la tarda amb una taula rodona; “Treball, feminismes i lideratges”, a càrrec de Mar Serna, jurista i magistrada, experta en polítiques del treball, Sara Berbel, directiva i especialista en polítiques d’igualtat i lideratge i Laura Peracaula, codirectora general de la Cooperativa SUARA. També hi haurà una xerrada sobre “Polítiques de gènere a Europa: avanços i reptes” a càrrec d’Emilia Saiz, Secretaria General de United Cities and Local Governments (CGLU).

Dissabte, serà el torn dels grups temàtics i els tallers que abordaran els següents temes: “Joves i participació”, amb Ada Santana, expresidenta de la Federació de Dones Joves i la diputada més jove del congrés; “Comunicació: violències digitals i mediàtiques”, amb Carmen Domingo, escriptora i periodista feminista; “El porno i la construcció del desig”, amb Marina Marroquí, especialista en violència de gènere; “Dones i antiracisme”, amb Desirée Bela, escriptora i activista afroamericana; “Metracícliques”, amb Lydia Zimmermann, directora, actriu i activista i “Tecnologia de dades amb perspectiva de gènere”, amb Lourdes Muñoz, directora d’Iniciativa Barcelona Open Data i presidenta de Dones en Xarxa.

Els tallers per construir propostes versaran sobre economia i treball amb Mar Gaya, presidenta d’Igualando, experta en gènere i treball. El taller sobre educació anirà a càrrec de Marina Subirats, catedràtica en sociologia, especialista en educació amb perspectiva de gènere.

Anna Villarroya, directora del Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura (CRICC) parlarà sobre cultura. Amanda Gutiérrez, esportista i presidenta de Futpro, debatrà sobre el paper de la dona en món de l’esport.

La metgessa i especialista en salut amb perspectiva de gènere, Carme Valls i Sílvia Aldavert, coordinadora de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius i Vicepresidenta del Consell de Dones de Barcelona abordaran la situació de la salut.

En l’àmbit de la justícia i l’acció social, les aportacions les faran Gemma Altell, psicòloga, consultora social i sòcia fundadora de G-360. Cartografies Humanes i Socials i Lucía Avilés, magistrada del Jutjat Penal núm. 2 de Mataró.

Les inscripcions per participar en les jornades encara estan obertes i es poden formalitzar des de la pàgina web de Converses Feministes.

 

Descarrregar programa en format PDF





Paraules clau

ciutat/ Converses Feministes/ dona/ feminisme/ Universitat Pompeu Fabra/ upf/