Barcelona obre els patis de 30 centres educatius com a espais d’ús públic del barri els dos caps de setmana de vacances escolars : Servei de Premsa

Barcelona obre els patis de 30 centres educatius com a espais d’ús públic del barri els dos caps de setmana de vacances escolars

22/03/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els patis de 30 centres educatius de la ciutat s’obriran els dissabtes i diumenges del període de vacances escolars per convertir-se així en espais públics dels barris fora de l’horari lectiu. El programa municipal Patis Escolars Oberts és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), els districtes de la ciutat i diverses entitats educatives i socials. La iniciativa busca optimitzar l’ús dels centres escolars per potenciar el vessant educatiu i social d’aquests espais, oferint-los a les famílies, a infants i adolescents per a un ús col·lectiu o per fer-hi activitats, en un entorn segur i de proximitat en horari extraescolar.

Cada pati escolar obert té un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins dels horaris previstos, que vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves.

Durant aquest període d’obertura, un total de 21 patis s’obriran en horari matinal, mentre que els altres 9 ho faran en horari de tarda.

El detall dels patis oberts és el següent:

 

 

En el cas dels patis d’escoles bressol municipal (EBM) els espais de joc a l’aire lliure s’ofereixen per a la petita infància –fins als 6 anys d’edat- i les seves famílies. Als patis de bressol, la mainada ha d’anar sempre acompanyada d’algun adult de referència. La informació sobre els patis de bressol que obren les seves portes al barri es pot consultar al web.





Paraules clau

escoles bressol/ patis oberts/ vacances escolars/