L’Ajuntament convoca una nova edició dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament convoca una nova edició dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona

08/04/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Des d’avui ja es poden presentar les candidatures als Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona. Aquest termini romandrà obert fins al proper dilluns 6 de maig, amb l’objectiu permanent d’estimular, promoure i incentivar una millor informació i un més bon tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació. Es tracta de la setena edició consecutiva dels guardons amb aquest nom, tot i que els premis existeixen des de fa 31 anys sota l’impuls del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS).

La nova edició dels premis manté les quatre categories existents (periodisme social, comunicació social, promoció de la investigació periodística i premi especial del jurat), i la mateixa dotació econòmica amb una aportació total de 45.000 euros. En qualsevol cas els treballs que es presentin al concurs han de tenir la ciutat de Barcelona com a eix temàtic o bé com a públic objectiu o marc d’incidència. Les quatre categories dels Premis Montserrat Roig són les següents:

El jurat dels Premis Montserrat Roig està format per una vintena de persones de reconeguda trajectòria professional en els àmbits del periodisme, la comunicació i els drets socials. Totes elles valoraran especialment l’esforç en la investigació pròpia, la pluralitat i el contrast de les fonts, el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l’enfocament original i l’ús d’una terminologia que reflecteixi la realitat, incident en el respecte a la dignitat de les persones.

El conjunt de la informació sobre els premis, els terminis de tot el procediment i la resta de la informació necessària es troba disponible al web http://www.barcelona.cat/premis-montserrat-roig.





Paraules clau

comunicació/ periodisme/ Premis Montserrat Roig/ social/