Es constitueix la Comissió d’estudi sobre multirreincidència : Servei de Premsa

Es constitueix la Comissió d’estudi sobre multirreincidència

11/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí s’ha constituït la Comissió no permanent d’estudi per tal d’analitzar la reformes legislatives i altres mesures organitzatives a proposar per a fer front a la multireincidència delictiva, sobretot en els casos de delictes lleus, i aconseguir que els procediment judicials corresponents es portin a terme en els terminis legalment previstos. La creació d’aquest nou àmbit de treball es va aprovar en el Plenari del Consell Municipal del mes de febrer.

 

 

La comissió està integrada per dos/dues regidors/es de cadascun dels grups municipals i el seu objecte és estudiar les reformes legislatives que cal impulsar per a poder cobrir dos objectius: reduir dràsticament el fenomen de la delinqüència multirreincident vinculada sobretot a la comissió de determinats il·lícits penals (furts, robatoris amb intimidació), i aconseguir l’enjudiciament dels delictes lleus en els terminis previstos per la Llei.

Aquesta primera sessió ha aprovat el calendari de les següents convocatòries (16 i 24 de maig i el  7 i 20 de juny) i ha acordat que en les tres següents compareguin persones expertes de l’administració municipal i d’altres administracions. La comissió també analitzarà experiències comparades i impactes urbans, socials i econòmics de la multirreincidència i a la última sessió presentarà un informe de propostes que tinguin el màxim consens.

Concretament tractarà els temes següents:

La implementació d’aquestes reformes legislatives, que afectarien bàsicament al Codi Penal i a la Llei d’Enjudiciament Criminal, així com la planta judicial, són fonamentals per a aconseguir la reducció tant de la taxa de criminalitat, com de la percepció d’inseguretat per part de la ciutadania.

La lluita contra la multirreincidència és un dels reptes de seguretat de la ciutat. Durant l’any passat, segons les dades presentades a la última Junta Local de seguretat, s’han detectat 526 persones catalogades com a multi reincidents, dels quals 487 han estat actius durant 2023, i que han estat imputats per 6.169 fets penals de furts o robatoris com els apuntats. El 78,6% de les persones detingudes tenen algun antecedent per robatori amb violència o intimidació, i el 71,9% de les causes de les detencions són furts o robatoris amb violència o intimidació.

 

Informe del Govern (PDF)





Paraules clau

multirreincidència/ prevenció/ seguretat/