Dispositiu de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Barcelona : Servei de Premsa

Dispositiu de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Barcelona

19/04/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La celebració de Sant Jordi a Barcelona el proper dimarts repetirà  la gran illa per a vianants al cor de la ciutat, entre la Diagonal, la Gran Via, el carrer de Balmes i el de Pau Claris. Un espai que aquest any també s’estén per tota la Rambla i Gran de Gràcia. A més, tots els districtes de la ciutat tindran espais reservats per a la venda de llibres i roses.

La Guàrdia Urbana ha planificat un dispositiu de servei destinat a garantir el civisme, la seguretat viària i per realitzar els talls de trànsit corresponents durant la celebració de la Diada de Sant Jordi.

Es prohibeix la circulació de vehicles a partir de l’inici de l’aïllament des de les 23.00 hores del dia 22 fins les 02.00 hores del dia 24 a l’espai central de la superilla de l’Eixample:

A més de l’aïllament al trànsit de la superilla, a la calçada Llobregat de la Plaça Catalunya es restringirà el trànsit a un carril de circulació en el mateix horari nocturn que el tancament de la superilla. Durant el dia 23, s’aïllarà aquesta calçada de la plaça a partir d’aquell moment en que l’ocupació de la calçada pels vianants ho faci necessari per raons de seguretat viària.

Si les circumstàncies del trànsit ho permeten, el tall de la calçada central del Passeig de Gràcia entre el carrer Aragó i l’Avinguda Diagonal es podrà avançar a les 22.00 hores per a facilitar el muntatge de les instal•lacions. Les vies transversals restaran expedites fins les 23.00 hores, en què està previst el tall total de la superilla.

En el mateix context, durant la celebració de la Diada de Sant Jordi, dimarts dia 23, les vies que desemboquen al perímetre de la superilla poden tenir afectacions a la mobilitat en funció de l’aglomeració d’assistents i l’ocupació de les calçades. Així mateix pot haver afectacions puntuals de les vies que desemboquen a La Rambla.

Atès el gran nombre de carrers que tindran restringida la circulació durant la Diada de Sant Jordi per la instal·lació de parades de llibres i roses, l’Ajuntament de Barcelona recomana desplaçar-se per l’àmbit afectat principalment a peu o sinó en transport públic, prioritzant el transport públic subterrani i que es planifiquin els desplaçaments. En aquest sentit  Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà el servei de metro i s’incrementarà el nombre d’agents d’atenció al client i de vigilants de seguretat.

A més, s’adaptaran els recorreguts de les línies de bus afectades per la superilla. Les línies d’autobús afectades seran: D50,  H8, H10, V15, V17, 6, 7, 19, 22, 24, 33, 34, 52 i 54 i les rutes blava i vermella del Barcelona Bus Turístic.





Paraules clau

Sant Jordi 2024/