Finalitza la reubicació de la Zona Bus de l’entorn de Sagrada Família per ordenar la mobilitat turística i millorar la vida veïnal : Servei de Premsa

Finalitza la reubicació de la Zona Bus de l’entorn de Sagrada Família per ordenar la mobilitat turística i millorar la vida veïnal

26/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat els treballs que han permès habilitar una nova Zona Bus al carrer Marina, entre Diputació i Consell de Cent, una solució definitiva de la ubicació de les parades per a autocars turístics a l’entorn del temple, que ha permès eliminar les places de Padilla i Consell de Cent amb habitatges més propers. Dilluns estarà plenament operativa la nova zona d’encotxament i desencotxament

L’actuació a Marina també ha permès la implantació del carril bici bidireccional en calçada en el tram comprès entre Diputació i Consell de Cent, i substituir el que transcorria per les voreres. Aquest nou tram de carril bici, que ha quedat obert i operatiu avui mateix, enllaça amb el carril en calçada ja existent a partir de Consell de Cent i connecta amb el nou carril bici de la Diagonal.

Tota aquesta actuació busca ordenar la mobilitat turística i millorar els fluxos de visitants a l’espai públic en les zones de major afluència i és fruit del compromís del govern municipal de gestionar el turisme i millorar la vida veïnal al voltant d’aquest atractiu turístic. Es dóna així resposta a les peticions de l’associació de Veïns de Sagrada Família i als compromisos assumits pel regidor del districte per minimitzar les afectacions i optimitzar i millorar el funcionament de les parades dels autocars a l’entorn de la Sagrada Família.

El districte de l’Eixample i l’àrea de Mobilitat, juntament amb Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i l’àrea de Turisme, han dissenyat aquesta actuació que ha permès eliminar set parades d’encotxament i desencotxament exclusives per autocars turístics dels carrers Padilla i Consell de Cent. En canvi a Marina, un entorn amb voreres prou amples per assumir el flux de turistes, se n’han creat tres de noves.

En total, en la configuració final es redueix el nombre de places de parada d’autocars turístics a l’entorn de la Sagrada Família de 15 a 11, i es tracta d’una solució que n’optimitza i en millora el seu funcionament.

Aquesta reorganització de la Zona Bus de l’entorn de Sagrada Família ha de facilitar un recorregut clar pels autocars, acabar amb algunes situacions d’indisciplina que es van produir el passat estiu i reduir els impactes en els itineraris dels grups fins al temple i cap a l’autocar.





Paraules clau

sagrada família/ Zona Bus/