L’Ajuntament de Barcelona s’incorporarà a la Fundació Cotec per reforçar la seva aposta per la recerca i la innovació : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona s’incorporarà a la Fundació Cotec per reforçar la seva aposta per la recerca i la innovació

26/04/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

El Ple ha donat llum verda aquest divendres a la incorporació de l’Ajuntament de Barcelona a la Fundació Cotec com a Patró de Número. Aquest pas, aprovat amb els vots a favor del govern municipal i els grups d’ERC, PP i Vox i l’abstenció de Junts per Catalunya i Barcelona en Comú, busca enfortir els vincles de la ciutat amb iniciatives centrades en la promoció de la recerca, la tecnologia i la innovació i reforçar el rol de Barcelona com a capital científica. A través d’aquesta adhesió, l’Ajuntament preveu incrementar la seva aposta per la investigació, la col·laboració entre diferents sectors, la promoció d’startups i empreses innovadores i la sensibilització i formació en temes d’innovació.

La Fundació Cotec per a la Innovació és una entitat sense ànim de lucre que té com a missió principal promoure la innovació i el desenvolupament tecnològic com a eixos fonamentals per al progrés econòmic i social. La seva labor se centra a ser un observatori d’I+D+i a Espanya i a proporcionar anàlisis i assessorament en matèria d’innovació, tecnologia i economia. Amb la seva adhesió, Barcelona contribuirà a l’observatori de la Fundació a nivell local. A més, aquest pas permetrà que la ciutat augmenti els seus espais de trobada amb actors econòmics de primer ordre, amb una forta presència en zones com l’Amèrica Llatina i en camps estratègics com la tecnologia, la ciència i la recerca, l’energia, la salut o la sostenibilitat, entre d’altres.

La Fundació compta actualment amb prop d’un centenar de membres, entre els quals hi ha empreses privades i administracions locals i regionals. Les seves activitats es despleguen a través de diverses iniciatives que l’Ajuntament ha considerat d’interès pel que fa al seu contingut i potencial. En són exemples, els estudis i anàlisis que la Fundació realitza per comprendre les dinàmiques d’innovació i tecnologia, el seu paper de pont entre el sector públic i el sector privat per impulsar projectes de col·laboració que fomentin la innovació o l’impuls de programes que estimulen la creació de noves empreses, especialment, aquelles que centren la seva activitat en la innovació i la tecnologia.

La Fundació també treballa en l’àmbit de l’educació i la formació per fomentar la cultura de la innovació a través d’iniciatives com els programes d’educació STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), cursos de formació professional i altres activitats. També participa en campanyes de sensibilització sobre la importància de la innovació en el desenvolupament econòmic o social i en projectes internacionals que promouen la cooperació en els àmbits de la innovació i la tecnologia i organitza esdeveniments i conferències amb experts interessats en aquests àmbits.

La incorporació de l’Ajuntament de Barcelona a la Fundació Cotec implica una col·laboració financera i estratègica per fomentar la innovació i la tecnologia en el marc de la sostenibilitat. El Consistori es compromet a fer una aportació anual de 18.000 euros durant un període de quatre anys renovable. L’Ajuntament també participarà de forma activa en les seves iniciatives de la Fundació. Aquesta entitat ja ha estat reconeguda internacionalment amb la creació de Cotec Itàlia (2001) i Cotec Portugal (2003).





Paraules clau

COTEC/ innovació/